Forsvarets ansatte frygter fyringer (Video)

Forsvaret skal spare - 400 civile medarbejdere risikerer at miste deres job. Her i landsdelen rammer det op mod 80 ansatte på flådestationen i Korsør og på Antvorskov Kaserne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange civilt ansatte mekanikere, elektrikere og andre faglærte, der står for vedligeholdelse og reparationer af forsvarets materiel og bygninger, får ifølge Politiken ikke mulighed for at vise, om de kan klare sig i konkurrencen med private firmaer, når forsvaret i de kommende måneder vil udlicitere en række arbejdsopgaver.

[video:video_mangler:100221_frygter_fyringer.flv]

- Vi har på et møde i hovedsamarbejdsudvalget i Forsvarets Materieltjeneste fået den besked, at arbejdet skal udliciteres, og det sker, uanset om der er en økonomisk gevinst ved det eller ej. Samtidig er beskeden, at vi ikke får mulighed for at lave kontrolbud, så man kan se, om de nuværende ansatte kan konkurrere på pris og kvalitet, forklarer Günte Sørensen, der repræsenterer de omkring 1.500 LO-ansatte i forsvaret over for avisen.

Han mener, at op mod 400 civile risikerer arbejdsløshed. Arbejdspladserne i Korsør og Slagelse vil formentlig gå til svenske og tyske firmaer, fordi ingen private danske firmaer har de nødvendige certifikater til at udføre de specialiserede opgaver på de store motorer.

Socialdemokratiets forsvarspolitiske ordfører, John Dyrby Paulsen, forstår ikke, at der skal afskediges flere hundrede civile ansatte, når forsvaret har 2.000 ubesatte stillinger, især inden for de operative dele.