For første gang nogensinde vinder Danmark VM i badminton

Med 3-2 over Indonesien i finalen i Thomas Cup skriver Danmarks badmintonherrer historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For første gang nogensinde har Danmarks badmintonherrer vundet VM for hold.

Det er en kendsgerning efter en historisk finalesejr på 3-2 over Indonesien.

I den sidste og afgørende kamp vandt Hans-Kristian Vittinghus fra Team Skælskør-Slagelse i tredje herresingle over Ihsan Mustofa med 21-15, 21-7.

I hallen i Kunshan åbnede Viktor Axelsen i første herresingle med en sejr i to sæt over Tommy Sugiarto, før Indonesien udlignede til 1-1 i den første af to doubler.

Jan Ø. Jørgensen bragte Danmark på 2-1 med en knusende sikker singlesejr over Anthony Ginting i anden herresingle.

Det gav Danmark to matchbolde i den samlede stilling.

Den første havde Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen fra Team Skælskør-Slagelse i doublen, som det indonesiske par vandt 21-16, 21-14.

Dermed lå hele afgørelsen på skuldrene af Hans-Kristian Vittinghus og 20-årige Ihsan Mustofa i den sidste og afgørende kamp.

De to rangerer som henholdsvis nummer 13 og 31 på verdensranglisten, og Vittinghus efterlod ingen tvivl om, hvor den store pokal skulle hen.

Glædestårer

Glædestårerne trillede ned ad kinderne på flere af de danske nøglespillere, efter Danmarks badmintonherrer havde sikret sig en historisk triumf ved at vinde hold-VM for første gang nogensinde.

Efter sejren var Vittinghus jublende lykkelig.

- Det er fuldstændig fantastisk.

- Jeg har drømt om det her, lige siden jeg kom på landsholdet, for jeg synes, vi har holdet til det, siger han til TV2 Sport før medaljeoverrækkelsen.

- Det er helt surrealistisk. Vi troede på det i begyndelsen af ugen, men det er jo ikke det samme som, at det sker, siger Hans-Kristian Vittinghus.

/ritzau/