Forfattere betaler selv bog om 2. Verdenskrig

Ole Bay Andersen og Carsten Egø Nielsen skriver bog om hverdagen under besættelsen i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er skrevet massevis af bøger om 2. verdenskrig - men kapitlet om hverdagen under besættelsen i Slagelse fylder kun få linjer - indtil videre.

Derfor har Ole Bay Andersen og Carsten Egø Nielsen, begge fra Slagelse, sat sig for at beskrive, hvordan hverdagen var i krigsårene. De finder oplysninger til bogen i gamle dokumenter fra myndighederne og aviser - og de interviewer folk, som husker krigen.

- De er ved at være sidste udkald, hvis man skal tale med de mennesker, som selv har oplevet det, og det er fantastisk spændende at høre, hvad de husker, siger Ole Bay Andersen.

Helt almindelige ting blev umulige

De to lokalhistorikere er selv fascinerede af de fortællinger, der er dukket op undervejs i deres research.

- Vi ser på en tid, hvor folk ikke havde deres frihed. Der kom masser af restriktioner, rationeringer og mørklægninger, og man kunne ikke gå på gaden, som man ville. Derfor synes jeg, at det er spændende at se på, hvordan folk så klarede hverdagen, siger Carsten Egø Nielsen.

Det er planen, at bogen skal udkomme næste år. Carsten Egø Nielsen og Ole Bay Andersen finansierer selv projektet.

De to forfattere er interesserede i at høre fra personer, der husker krigen i Slagelse, eller har billeder eller dokumenter, som beskriver krigsårene i byen. Kontakt Ole Bay Andersen på telefon: 40 85 52 70 eller email: mobay@privat.dk