Forening hyldes for at bidrage til udvikling i lokalområdet

Foreningen BIS'koppen i Bisserup løb med Indenrigs- og boligministeriets Landdistriktspris 2021. Dens arbejde med at drive byens lokale kulturhus fortjente en udmærkelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Overraskende, fantastisk, dejligt. Det er nogle af de ord formand for foreningen BIS'koppen i Bisserup, Jette Elverdam, bruger om den pris, som foreningen netop har modtaget.

Mandag modtog foreningen nemlig Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktpris 2021. En pris, som BIS'koppen fortjente, fordi den har været med til at gøre lokalområdet mere attraktivt.

Prisen er en hyldest til borgere, foreninger og organisationer rundt i landet, der spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter ved i det daglige at hjælpe til at gøre landsbyer og lokalsamfund til mere attraktive steder at bo, arbejde og leve i.

Foreningen BIS'koppen i Bisserup på Sydvestsjælland er et kulturhus for byens borgere og besøgende, unge som ældre. Og så er altså også et af de steder, der har været med til at gøre livet i et landdistrikt mere spændende.

quote Bisserup udmærker sig ved både at have skaffet en imponerende finansiel støtte til istandsættelse af kulturhuset og tænkt den fremtidige drift af huset ind i projektet

Finn Jorsal, formand for prisens dommerpanel

Årets Landdistriktspris blev uddelt af indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek (S).

Han kalder i en pressemeddelse foreningens arbejde imponerende. Det tilslutter formanden for prisens dommerpanel, Finn Jorsal sig:

- Indstillingsfeltet har været rigtig stærkt i år, og der har været mange gode bud på vinderen af årets Landdistriktspris. BIS’koppen i Bisserup udmærker sig ved både at have skaffet en imponerende finansiel støtte til istandsættelse af kulturhuset og tænkt den fremtidige drift af huset ind i projektet. Samtidig har foreningen et stort antal frivillige, som driver aktiviteterne i kulturhuset, siger Finn Jorsal i pressemeddelelsen.

I Bisserup kom prisen som en glædelig overraskelse for formand Jette Elverdam.

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg var jo slet ikke klar over, at vi var indstillet til en pris i første omgang. Det er dejligt, siger hun.

Hun kalder selv BIS'koppen for et mødested i byen, som man ikke har haft før. Bisserup har allerede en brugs og et forsamlingshus, men stedet her kan ifølge Jette Elverdam noget mere. Ikke kun fordi der er plads til idéer og en masse forskellige arrangementer i huset. 

quote Vi har selvfølgelig brugsen, hvor vi handler, men her er der mulighed for at sidde og få en kop kaffe og en snak

Jette Elverdam, formand, BIS'koppen

Det er også en helt anden måde at samle sig i en lille by som Bisserup.

- Vi møder hinanden socialt. Vi har selvfølgelig brugsen, hvor vi handler, men her er der mulighed for at sidde og få en kop kaffe og en snak, siger Jette Elverdam.

25 var indstillet til prisen. Andenpladsen gik til Købmandsparret Anne og Kent Gregersen fra Haastrup, mens tredjepladsen gik til Fjerritslev College.

Med Landistriktprisen 2021 følger en pengepræmie på 15.000 kroner. Foreningen har endnu ikke besluttet, hvad gevinsten skal bruges på.Nyhedsoverblik