Fodboldhold for socialt udsatte kommer til Slagelse

Slagelse Boldklub og Idrætsforening har oprettet et hold, hvor socialt udsatte kan skifte deres udfordringer ud med fodbold for en stund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ensomhed, social isolation og stofmisbrug.

Det er noget af det, som mennesker i udsatte positioner kan kæmpe med. Men snart kan de sociale udfordringer måske blive skiftet ud med fodbold.

Der bliver nemlig oprettet et hold i Slagelse Boldklub og Idrætsforening (SBI), hvor alle, der kæmper med ensomhed og stofmisbrug, kan spille fodbold gratis hver uge.

quote OMBOLD-træningen vil have en positiv effekt på fællesskabet blandt socialt udsatte i Slagelse

Lasse Holm, social vicevært, Forsorgscenter Toften

- Når man spiller fodbold, får man oplevelser sammen, og det er netop disse oplevelser, der kan skabe et stærkt positivt fællesskab, som man kan profitere af i andre dele af ens liv. Og selvfølgelig skal mennesker, der kæmper med misbrug eller psykisk sårbarhed, også have et positivt fællesskab at falde tilbage på, udtaler Mick Keller, der er teamkoordinator hos SBI, i en pressemeddelelse.

En positiv effekt

Fodboldholdet er et samarbejde mellem SBI, Forsorgscenter Toften, DBU, DBU Sjælland og OMBOLD.

- Der er ingen tvivl om, at OMBOLD-træningen vil have en positiv effekt på fællesskabet blandt socialt udsatte i Slagelse. Det handler jo om at røre sig sammen og have noget at stå op til, og det er præcis det OMBOLD-træningen giver, lyder det fra Lasse Holm, der er social vicevært på forsorgscenter Toften, i pressemeddelelsen.

Træningen er en del af projektet Inklusion i fodbold Danmark, hvor målet er at få flere socialt udsatte til at spille fodbold i lokale klubber.

Læs også
Rasmus var misbruger - nu finder han fællesskab i fodbolden
Læs også
Rasmus var misbruger - nu finder han fællesskab i fodbolden

Ambitionen er, at mindst 360 personer, som eksempelvis kæmper med hjemløshed eller stofmisbrug, bliver en del af fodboldklubberne i minimum 12 kommuner inden udgangen af 2024.

- I Slagelse er der er et tæt samarbejde mellem kommunen, sociale aktører og en klub, der er motiveret for at skabe rummelige fodboldfællesskaber. Det betyder, at vi har de bedste forudsætninger for at inkludere nogle af Slagelses udsatte borgere i den lokale fodboldklub og skabe noget indhold og glæde i hverdagen for de nye spillere i klubben, udtaler projektchef i OMBOLD, Camilla Aavang Poulsen.

Fodboldholdet vil træne en gang om ugen med fællesskabet i fokus. Der vil blive taget højde for spillernes fysik og psyke. 


Nyhedsoverblik