¨

Flere patienter har oplevet sygehus-kaos

Foto: TV ØST

Siden vi afslørede, at sygeplejersker og læger fra Slagelse Sygehus har fortalt Arbejdstilsynet, at de er så pressede, at de må gå på kompromis med fagligheden, har vi fået en bunke henvendelser fra patienter og pårørende.

TV2 ØST har modtaget en bunke henvendelser fra patienter og pårørende, som udførligt beskriver, hvordan de føler, at de er blevet dårligt behandlet på Slagelse Sygehus.

I mandags afslørede vi, at sygeplejersker og læger fra Slagelse Sygehus har fortalt Arbejdstilsynet, at de er så pressede, at de må gå på kompromis med fagligheden, og at det medfører fejl, som kan være livstruende for patienterne.

En af dem, der har kontaktet TV2 ØST, er Jan Adelbo. Hans far skulle have foretaget det, lægerne kaldte en rutineoperation. Men ifølge familien endte operationen med at koste ham livet. Hør hans historie i vores indslag.

Professor Jes Søgaard har set de oplysninger fra Arbejdstilsynet, som vi har fået adgang til, og vi har vist ham henvendelserne fra patienter og pårørende, der føler sig dårligt behandlet på Slagelse Sygehus. Han mener, at sygehusledelsen skal tage kritikken alvorligt.

- De skal tage den meget alvorligt. Altså dels har de et lovkrav om at følge op på det her, og de skal da også tage patienthenvendelserne alvorligt og undersøge, hvor galt det står til. Det er det, man har en sygehusledelse til, siger Jes Søgaard.

Sygehusledelsen har ikke ønsket at udtale sig til TV2 ØST i dag.

03:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App