¨

Flere end 700 måske smittet med HIV på sygehus

Foto: TV ØST

En fejl i en vaskmaskine til rensning af kikkerter efter mave-tarmundersøgelser får Slagelse Sygehus til at undersøge 719 patienter for HIV og leverbetændelse.

En fejl i en vaskemaskine til afvaskning af kikkerter til mave-tarmundersøgelse på kirurgisk afdeling på Slagelse Sygehus blev opdaget ved et rutine. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelse.

Ulla Andreasen fra Benløse er en af de patienter, der er blevet undersøgt med en kikkert fra den vaskemaskine, der havde en fejl. I går fik hun et brev med posten, der informerede hende om, at der var en risiko for, at hun kunne være smittet med leverbetændelse eller HIV.

- Man får jo et chok, når man får sådan et brev. Jeg kunne slet ikke noget, jeg sad bare og græd, siger Ulla Andreasen.

Fejlen betyder, at de brugte kikkerter ikke er blevet rengjort ordentligt, og det får altså nu Slagelse Sygehus til at indkalde i alt 719 personer til undersøgelse for HIV. Patienterne har været undersøgt i perioden fra den 1. juli 2011 og frem til marts 2012.

- Straks da fejlen blev opdaget, blev studsen skiftet ud, og vi er nu i gang med at kontakte patienterne, orientere om hændelsen og tilbyde en undersøgelse for mulig virus, siger specialeansvarlig overlæge Ove Bendtsen, Kirurgisk afdeling, Slagelse Sygehus.

Samtlige patienter, der har været gennem undersøgelsesforløb i perioden er blevet indkaldt til en særlig undersøgelse. Her skal de afgive en blodprøve, som undersøges for blandt andet HIV og leverbetændelse.

Risikoen for at være blevet smittet er meget lille, men det er embedslægen, der har bedt afdelingen om at skrive ud til samtlige af de behandlede patienter.

- Det er en meget lille risiko, men det er HIV og leverbetændelse, vi har med at gøre, derfor skal man ikke lade folk gå i uvished, siger Embedslæge Elli Lund.

02:41 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App