Flere end 2100 underskrifter for ny moské i Slagelse

Klokken 14 mandag får borgmester Stén Knuth (V) afleveret mere end 2100 underskrifter for en ny moské i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag afleverer den Dansk Tyrkiske Kulturforening i Slagelse mere end 2100 underskrifter til borgmester Stén Knuth (V) i håb om, at han og det blå flertal i byrådet vil ændre mening omkring en ny og større moské i byen.

Ifølge Bilal Biyik, der er formand for foreningen krydser de fingre for, at politikerne vil stemme for en ændring i lokalplanen, så et kommende kultur-husprojekt med en tilhørende moské kan blive en realitet på Østre Allé og Tjørne Allé i byen.

Der har været store naboprotester til projektet og derfor valgte byrådet at stemme nej til forslaget tidligere på måneden. Blandt andet fordi Slagelse Kommune havde modtaget i alt 10 indsigelser mod projektet i den såkaldte for-offentlighedsfase. Blandt andet også fra Fællesorganisationens Boligforening. 

Ifølge Bilal Biyik, der er formand for den Dansk-Tyrkiske Kulturforening i Slagelse ønsker foreningen ikke at være til gene for nogen. Efter 30 år på samme adresse mangler byens nuværende moské bare noget mere plads til de godt 400 medlemmer, lyder det. 

- Jeg synes, de skal give os en chance. Det område har stået tomt længe, og det ser ikke godt ud. Vi vil gerne gøre det godt for os allesammen, har Bilal Biyik tidligere fortalt til TV ØST.

Sagen skal igen op på et byrådsmåde mandag aften.