Flakkebjerg Skole vil danse sig til sejr

Det gav blod på tanden, da Flakkebjerg Skole røg ind på en fjerdeplads i Skolekampen. Nu danser de flere gange om dagen. Og det har bragt dem på en førsteplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næsten seks timer om ugen har en elev på Flakkebjerg Skole i Slagelse pulsen oppe i løbet af en skoleuge. Det sker ofte til lyden af popmusik og med dansende tegneseriefigurer på storskærmen.
Hvor de 133 børn tidligere mødtes til morgensang tre gange om ugen, mødes de nu for at danse en fælles dans. Og måske er det én af grundene til, at de for anden uge i træk fører Skolekampen.
Det er skolens klasser, der på skift vælger et hit, og så er det animerede figurer på Youtube, der agerer koreografer. Børnene følger dansebevægelserne på storskærmen, og her kan de også følge sangens tekst, som ofte er på engelsk.

- Det hele startede, da vi en dag til morgensang fortalte eleverne, at vi nu lå på en fjerdeplads i Skolekampen. Vi fik blod på tanden og blev enige om, at dans var dér, hvor vi ville sætte ind, fortæller Christine Bruun Madsen, der er dansklærer og stedfortrædende skoleleder på Flakkebjerg Skole.

Det er ikke kun til morgenmødet at Rihanna, Britney Spears og boybandet One Direction blæser ud i klasselokalerne. De almindelige undervisningstimer bliver også løbende afbrudt af en fælles dans:

- Børnene er efterhånden så meget inde i rutinen, at de har uret stillet efter, hvornår vi skal sætte en Youtube-video på og danse i dansktimerne. Og vi kan mærke, at det giver dem en rigtig god energi til at følge med i undervisningen bagefter, siger Christine Bruun Madsen. 

Katrinedalskolen og Svalleup skole følger lige efter
Næst efter Flakkebjerg Skole følger Katrinedalskolen fra Kundby, hvor eleverne har pulsen oppe i 314 minutter om ugen. Ifølge skolens leder Annette Bluhme skyldes det høje aktivitetsniveau, at lærerne er blevet gode til at tænke fysisk aktivitet ind alle steder, hvor de kan. F.eks. tager eleverne aldrig bussen til svømmehallen eller på udflugter. De går eller cykler til alt.  
Eleverne på Svallerup Skole ligger på en tredjeplads med gennemsnitligt 296 minutters fysisk aktivitet om ugen per elev. Skolen er en specialskole for børn, der har problemer med enten adfærd, kontakt eller trivsel, f.eks. børn med ADHD og autisme. Men det er ingen hindring for et højt aktivitetsniveau. Skolen deltager i pilotprojektet Styr på Sundheden i samarbejde med Dansk Skoleidræt og Trygfonden, hvis formål er at forbedre kost, motion og ikke mindst børnenes psykiske sundhed.

Se hele ranglisten i Skolekampen her.