Flådestationen i farezonen

Første møde om et nyt forsvarsforlig skabte ikke enighed om, hvilke kaserner der skal lukkes. Samtidig gøres Flådestation Korsør til en del af forhandlingerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen, Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti er ikke nået til enighed om, om hvor der skal lukkes kaserne efter det første møde om sagen fredag formiddag.

Efter det første møde fredag om kasernelukningerne var politikerne enige om, at det skal gå stærkt med at træffe en beslutning - men man er langt fra enige om, hvor der skal skæres.

Forsvarschefen har indstillet kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård på Bornholm samt enten Høvelte eller Vordingborg til lukning.

Flådestation Korsør igen i farezonen

Men politikerne vil næppe lukke alle fem kaserner, og samtidig kæmper både Venstre og De Konservative for, at det ikke kun skal være hæren, men også flyvevåbnet og søværnet, som man skal kigge på i spareøvelsen. Det betyder at især Flådestation Korsør igen er i spil i forhandlingerne.

Flådestationen står i forvejen i en udsat position, da Forsvarschefen ganske vist ikke anbefalede den lukket, men i sit udspil til politikerne dog opfordrede til, at der ikke laves nye investeringer på flådestationen.

Først i næste uge ventes forhandlingerne at munde ud i en politisk aftale.

/Ritzau/