Finns hjem blev ransaget i jagten på Emilie Meng: - Det har været forfærdeligt

Finn Petersens hjem blev ransaget fem gange, fordi han var under mistanke for at have kidnappet Emilie Meng. I dag er han stadig mærket af hele forløbet.

Af Christina Jul Nielsen og Kasper Larsen


Artiklen er oprindeligt udgivet i november 2023. Den er genudgivet i maj 2024 i forbindelse retssagen, som kører ved Retten i Næstved..

Der blev boret huller i væggene. Gulve rykket op. Hele lejligheden blev endevendt.

I efteråret 2016, hvor liget af den 17-årige Emilie Meng endnu ikke var blevet fundet, ransagede politiet den samme lejlighed i Korsør fem gange.

quote De ødelagde mit hus

Finn Petersen, Korsør

Det var pensionist Finn Petersens hjem. I dag, syv år senere, er han stadig mærket af forløbet fra dengang, hvor han var under mistanke for at have kidnappet Emilie Meng og holde hende indespærret.

- Selvfølgelig er man stadig mærket af det, og der er også mange ting, man gør anderledes end dengang, fortæller Finn Petersen i dag.

Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

- Man er mere opmærksom på, om der er nogen, der følger efter én, mærkelige lyde, som man hører. Der sker så mange ting udenfor ens hjem, som nogle gange larmer på en forkert måde, siger han og fortsætter: 

- Så tænker man pludselig hvad nu?, og så skal man lige undersøge det. Hvor man førhen ville have sagt nå, det er nok bare en kat eller et eller andet. Men det gør man ikke i dag. Der tænker man på en helt anden måde. Og det er i hvert fald skidesurt.

I en ny serie, En morder iblandt os - Drabet på Emilie Meng, kigger TV2 ØST tilbage på politiets efterforskning af drabet på 17-årige Emilie Meng, som blandt andet indebar fem ransagninger af Finn Petersens hjem.

Politiet medbragte blandt andet skovle til ransagningen af adressen på Tårnborgvej.
Politiet medbragte blandt andet skovle til ransagningen af adressen på Tårnborgvej. Foto: Lind Foto

Finn Petersen blev efter ransagningerne renset for enhver mistanke, men i dag er hans tillid til politiet at finde på et meget lille sted.

Nabo fjernede mursten i væggen

- Det har været forfærdeligt at være under mistanke for at have kidnappet et andet menneske, og i det her tilfælde slået et andet menneske ihjel. Det er simpelthen forfærdeligt.

Sådan sagde Finn Petersen tilbage i 2018, da han valgte at fortælle sin historie om de mange ransagninger, politiet foretog af hans hjem. 

Læs også
Fængslet for drab på Emilie Meng - lagde vægt på mobilfotos og indkøb i Harald Nyborg
Læs også
Fængslet for drab på Emilie Meng - lagde vægt på mobilfotos og indkøb i Harald Nyborg

Ransagninger, der var baseret på hans nabos ulovlige aflytninger af ham.

- Den danske befolkning har jo kigget på én og sagt, hvad er det, han har gjort? Det er jo noget forfærdeligt noget, han har lavet?

Se eller gense indslaget fra 2018, hvor Finn Petersen valgte at fortælle sin historie for første gang. Han har altid ønsket at være anonym på grund af konsekvenserne ved ransagningerne.

Tilbage i 2016, hvor man endnu ikke havde fundet Emilie Meng, mente Finn Petersens nabo, at der kunne høres skrig og bankelyde fra hans lejlighed. 

Det anmeldte naboen til politiet, som foretog den første ransagning af Finn Petersens hjem.

Læs også
Gitte Larsen så Emilie Meng alene ved Korsør Station: - Jeg kunne have reddet hende
Læs også
Gitte Larsen så Emilie Meng alene ved Korsør Station: - Jeg kunne have reddet hende

Da politiet intet fandt, valgte naboen at fjerne en mursten i sin væg ind mod Finn Petersens lejlighed. 

Herefter begyndte naboen at aflytte Finn Petersens lejlighed og på den måde forsøge at bevise, at Emilie Meng skulle være fanget i lejligheden.

Sådan så det ud under en af ransagningerne i Finn Petersens lejlighed.
Sådan så det ud under en af ransagningerne i Finn Petersens lejlighed. Foto: TV2 ØST

Politiet besøgte naboen og lyttede til de private lydoptagelser. Af tre omgange valgte politiet igen at ransage Finn Petersens hjem. De fandt ingenting.

Efter den fjerde ransagning blev Finn Petersen ringet op af en journalist, som spurgte, om han var klar over, at han var blevet aflyttet.

- Og det må jeg indrømme; det var et chok for mig. Det var jeg ikke klar over, fortalte Finn Petersen i 2018.

Den femte og helt store ransagning

Til trods for at politiet ad fire omgange intet fandt i Finn Petersens hjem, fortsatte naboen. Nu sammen med medlemmer af gruppen Forsvundne Personer.

De lagde pres på politiet ved at gå gennem højere instanser, og det satte skub i den femte og helt store ransagning af Finn Petersens hjem, hvor politiet også sendte en pressemeddelelse ud.

ransagning_korsoer.jpg
Foto: TV2 ØST

Den 24. oktober 2016 var der biler uden for hans lejlighed, journalister i hobetal og nysgerrige tilskuere. Alt imens blev Finn Petersens lejlighed endevendt.

- De lovede mig den ene gang efter den anden, at de ikke kom igen, og så kom de igen og igen og igen, siger Finn Petersen i dag.

Læs også
Drabet på Emilie Meng hjemsøger Korsør
Læs også
Drabet på Emilie Meng hjemsøger Korsør

- De ødelagde mit hus. I det hele taget mit hjem. Borede alle vegne. Man fik dårligt nok en undskyldning, og erstatning fik man heller ikke noget videre af. De der skide 1.200 kroner per ransagning er som en dråbe i havet, når der har været sådan nogle inde og rode i hele ens hjem. Og man er fuldstændig uforskyldt.

Bor stadig i samme lejlighed

Finn Petersens nabo blev senere dømt for ulovlig aflytning af lejligheden. 

Men vedkommende endte straffri, fordi retten konkluderede, at politiet kendte til aflytningerne.

- Jeg synes, som jeg også gjorde dengang, at det er surt, at hun faktisk bliver dømt, men alligevel frikendt, fordi politiet har jokket i det, men man kan ikke retsforfølge politiet, som har givet tilladelse til de aflytninger. Det virker jo fuldstændig vanvittigt forkert, siger Finn Petersen.

Sådan så det ud under en af ransagningerne i Finn Petersens lejlighed.
Sådan så det ud under en af ransagningerne i Finn Petersens lejlighed.

- Det er skideirriterende, tilføjer han.

Finn Petersen bor i dag stadig i den samme lejlighed i Korsør.

- Nu er jeg gudskelov så lykkelig, at hun (naboen, red.) er flyttet, siger Finn Petersen.

Politiet har nu en 32-årig mand i sin varetægt, sigtet for at have frihedsberøvet, voldtaget og dræbt Emilie Meng.

17-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt efter en bytur i juli 2016 og blev senere fundet dræbt i en sø nær Borup.
17-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt efter en bytur i juli 2016 og blev senere fundet dræbt i en sø nær Borup. Foto: Privatfoto

Det skete, efter en 13-årig pige tilbage i april forsvandt syd for Slagelse. 

I den 32-årige mands hjem i Svenstrup fandt politiet pigen i live, og den 32-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for at have frihedsberøvet den 13-årige pige. 

Han blev også sigtet for vold, trusler og voldtægt af pigen.

Se et sammenklip fra pressemødet her, hvor politiet fortalte, at de havde sigtet den 32-årige mand for drabet på Emilie Meng.

Den efterfølgende efterforskning af den 32-årige mand betød, at politiet nu har sigtet manden for drabet på Emilie Meng og for at have overfaldet en pige i Sorø i november 2022.

Politiet er lige nu i gang med at undersøge, om de kan rejse tiltale mod den 32-årige mand for drabet på Emilie Meng.

Den 32-årige mand erkender delvist kidnapningen af den 13-årige pige. Han nægter sig skyldig i drabet på Emilie Meng og overfaldet på pigen i Sorø.

Serien En morder iblandt os - Drabet på Emilie Meng kan ses på TV2 ØST PLAY.