Fængslet for drab på Emilie Meng - lagde vægt på mobilfotos og indkøb i Harald Nyborg

En 32-årig mand fra Korsør er nu varetægtsfængslet for tre sager begået mod unge piger på Midt- og Vestsjælland. Det har Retten i Næstved besluttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Retten i Næstved var i dag fyldt med journalister og pårørende til den 32-årige mand, der er mistænkt for at have frihedsberøvet og voldtaget en 13-årig pige fra Kirkerup den 15. april 2023. 

Der var retsmøde, fordi anklagemyndigheden i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi havde anmodet om, at fængslingsgrundlaget mod den 32-årige sigtede mand blev udvidet. 

Anklagemyndigheden mistænker nemlig manden for at have begået i alt tre forbrydelser. 

Brugte strips og truede med kniv

Han er sigtet for manddrab, frihedsberøvelse og voldtægt af Emilie Meng i 2016. Han har dræbt hende ved kvælning, fremgår det af sigtelsen.

Han er sigtet for forsøg på voldtægt og forsøg på frihedsberøvelse af en 15-årig efterskoleelev i Sorø den 8. november 2022. 

På billedet ses tre af de steder, som den 32-årige er sigtet for at have begået forbrydelser ved.
På billedet ses tre af de steder, som den 32-årige er sigtet for at have begået forbrydelser ved. Foto: Grafik: Lonni Haugaard - TV2 ØST

Ifølge politiet har den 32-årige holdt pigen for munden og bundet hende med strips, hvorefter han har slæbt hende cirka 20 - 80 meter. Han sigtes også for at true pigen med en kniv.

Pigen skreg dog så meget op, at den 32-årige ifølge anklagemyndigheden opgav og bad pigen om at lægge sig på jorden og tælle til 100, før hun rejste sig op.

Den 32-årige nægter sig skyldig i de nye sigtelser. 

Bestyrket mistanke

Anklager Susanne Bluhm anmodede om lukkede døre af hensyn til sagens opklaring, og det ønske efterkom dommeren. 

Pressen og de tilhørende måtte derfor forlade retslokalet i knap tre timer, mens retsmødet fortsatte. 

Klokken 18.30 blev dørene åbnet igen, og der blev afsagt kendelse i forhold til anklagemyndighedens anmodning. Den 32-årige blev varetægtsfængslet frem til den 8. juni.

Ifølge byretsdommeren er mistankegrundlaget mod den 32-årige bestyrket i forhold til den 13-årige, ligesom der er begrundet mistanke mod den 32-årige i forhold til Emilie Meng.

Mistænkelige køb og billeder

Blandt andet har dommeren lagt vægt på den bil, den sigtede ejede på tidspunktet for Emilie Mengs forsvinden, og at man kan se, at han dagen før, hun forsvandt, har foretaget nogle køb i Harald Nyborg, som kan knyttes til sagen.

Dommeren lagde også vægt på, at politiet under ransagningen af den 32-åriges hjem har fundet billeder på mandens telefon, der knytter ham til sagen om Emilie Meng.

Læs også
32-årig sigtet for bortførelse forlænger frivilligt sin fængsling
Læs også
32-årig sigtet for bortførelse forlænger frivilligt sin fængsling

Derudover er der begrundet mistanke mod den 32-årige i forhold til den 15-årige efterskoleelev, fordi man har fundet DNA på forurettedes jakke, der med højeste sandsynlighed stammer fra den sigtede. Ligesom teleoplysninger knytter ham til sagen.

Der er ligeledes fundet effekter i sigtedes hjem, der bestyrker mistanken mod ham.

Den sigtede ønskede ikke at udtale sig under dagens retsmøde.


Nyhedsoverblik