¨

Fik beslaglagte dokumenter tilbage i Scandinavian Star-sag

Foto: TV ØST

VIDEO: Et par betjente afleverede i formiddag tusindvis af dokumenter tilbage til formanden for Scandinavian Stars danske Støtteforening, Oluf Husted.

Mandag 19. januar havde en dommer givet politiet tilladelse til at lede efter dokumenter om færgebrand hos vidner i Korsør og Slagelse. De jagtede beviser i sagen om katastrofebranden på færgen Scandinavian Star. 

- Det er en stor overraskelse, sagde Oluf Husted, der er formand for Scandinavian Stars Danske Støtteforening, da politiet troppede op. Indgrebene blev tilladt af en dommer i Københavns Byret. 

Her afhørtes Mike Axdal, der er overlevende fra branden i 1990, af en anklager, der stillede spørgsmål på vegne af norsk politi. Målene for ransagningen var Mike Axdals og Oluf Husteds private hjem i henholdsvis Korsør og Slagelse.

158 omkom

Førstnævnte mistede sin far og bror ved branden på færgen. I alt omkom 158 mennesker. Lige siden har han ihærdigt forsøgt at klarlægge ejer- og forsikringsforhold ved færgen.

Angiveligt er han et vigtigt vidne, men over for myndighederne har han tilsyneladende nægtet at udlevere alt.

Og dette udspil var tilsyneladende baggrunden for, at specialanklager Jakob Buch-Jepsen mandag 19. januar i byretten har sagt, at Mike Axdal formentlig skjuler oplysninger for myndighederne.

Norsk politi er i tidsnød. Sager om mordbrand forældes efter 25 år. Fristen for en eventuel straffesag i forbindelse med branden på Scandinavian Star udløber i begyndelsen af april.

Fik dokumenter tilbage

Torsdag formiddag afleverede to betjente tusindvis af dokumenter tilbage til Oluf Husted.

- Det er voldsomt intimiderende at politiet roder i en hel dokumenter, der ikke har noget som helst at gøre med Scandinavian Star-sagen. Jeg har endnu ikke fået min computer tilbage endnu. De lovede mig den efter et par dage, men nu er der gået 10 dage – og de kan ikke sige noget om, hvornår jeg får den igen, siger han i dag.

Se mere i nyhederne på TV ØST klokken 17.10.

I videoen nedenfor kan du se Oluf Husted med alle de mange dokumenter han fik tilbage fra politiet. Foto: René Lind:

00:24 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App