Fem millioner kroner skal give udsatte borgere varmen

Kirkens Korshær kan med fem millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefon nu sætte gang i arbejdet med at gøre den tidligere Punkt1 forretning til en moderne varmestue med blandt andet sygepleje, samtalerum og hvilerum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fem millioner kroner luner godt de fleste steder, men i Slagelse giver pengene fra Den A.P Møllerske Støttefond ekstra varme. Her kan Kirkens Korshær nu komme videre med arbejdet med at gøre den forhenværende Punkt1 forretning på hjørnet af Jernbanegade og Sdr. Stationsvej til en moderne varmestue. Det skriver Sjællandske.

- Vi er i særdeleshed glade for at kunne gøre det bedre for flere af de mennesker, som kommer til os. Vi har i dag både personer, som står her akut uden tag over hovedet, uden penge og mulighed for at komme i kontakt med det offentlige system, hvis ikke vi tager kontakten for dem. Flere gange har vi fået henvendelser fra personer, som har været truede eller utrygge i deres eget hjem. Varmestuen har været tilflugtssted, siger Hanne Merete Pedersen, der er leder af varmestuen i Slagelse.

Med den gavmilde støtte fra fonden kommer KIrkens Korshør til at nytænke hele varmestue begrebet, og der bliver blandt andet lavet sygepleje, samtalerum, hvilerum og værkstedsfaciliteter for pengene. Kirkens Korshær regner med, at arbejdet kan afsluttes i maj, skriver avisen.