¨

Fartrazzia: så er den gal igen

Foto: TV ØST

For anden uge i træk jagtede færdselspolitiet fartsyndere på Vestmotorvejen nær Slagelse. Og igen i dag gik alt for mange bilister direkte i fælden.

Den hektiske ferietrafik er overstået. Men det er langt fra overstået med de fartglade bilister ved det store vejarbejde på Vestmotorvejen nær Slagelse.

Stadig for stærkt
For fjerde gang på godt en uge var færdselspolitiets kamera sendt på overarbejde. I alt blev 878 bilister blitzet i dag.

- Det er lidt bedre end i ferieugen, men alt for mange kører stadig alt for stærkt, siger Per Jensen, politiassistent ved Sydsjælland og Lolland Falsters Politi.

Vil gerne sikkert hjem
Hastighedsbegrænsningen ved vejarbejdet på Vestmotorvejen er 80 km/t. Og på trods af adskillige præventive kampagner og højere bøder, er det stadig for meget fart på biler, der passerer vejarbejde.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at folk kører for stærkt og ikke respekterer de hastighedsbegrænsninger, der er sat. For vi vil jo gerne sikkert på arbejde og sikkert hjem, forklarer Henrik Paaske Rasmussen, entrepriseleder, E. Pihl & Søn. 

"Skal ikke miste mit kort"
De bilister, TV2 ØST talte med i dag, var ikke blege for at erkende, at de kan finde på at køre for stærkt. Til gengæld var de enige om, at 80 km/t er et helt rimeligt hastighedskrav på steder, hvor der færdes vejarbejdere.

- Jeg så godt, der var fartkontrol. Men jeg holder mig inden for det tilladte, for jeg skal ikke miste mit kort. Til gengæld indrømmer jeg gerne, at jeg ikke altid kører det, jeg skal, siger Gitte Larsen fra Næstved.

Antallet af ulykker ved vejarbejde er fordoblet de seneste fem år. Alene her i landsdelen var der 34 ulykker sidste år.

01:55 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App