¨

Får 100.000 kroner for ravfund

Smykket her er vurderet til at være mellem 13.000 og 14.000 år gammelt. Foto: TV ØST

Torben Toft Heidelbach fra Korsør fandt før jul et sjældent og meget gammelt ravsmykke. Nu kan han indkassere en stor dusør.

Først troede han, at det var en bideskinne til små børn, der lå der på stranden. Men heldigvis valgte Torben Toft Heidelbach at bukke sig ned og se nærmere efter. Og det er han nok rigtig glad for i dag.

For det var nemlig ikke et stykke gummilegetøj, der gemte sig i tangen, men derimod et 13-14.000 år gammelt ravsmykke. Nu kan han ifølge Ekstra Bladet indkassere 100.000 kroner for sit fund.

Jeg er bare utroligt glad for, at jeg fandt ravsmykket.

- Jeg vil kun sige, at jeg er meget tilfreds. Men jeg vil ikke tale om beløbets størrelse. For mig har det aldrig handlet om pengene. Jeg er bare utroligt glad for, at jeg fandt ravsmykket, siger Torben Toft Heidelbach til avisen.

Glæde på Nationalmuseet

Det er Nationalmuseet, der belønner Korsoraneren fordi, han valgte at indlevere det vigtige danefæ, som man skal gøre. Og de er lykkelige for fundet på Nationalmuseet, fortæller museumsinspektøren.

- Der er tale om et sjældent, fint og betydningsfuldt fund af oldtidsrav. Muligvis er figuren Nordens ældste kunstværk. Selvom om vi ikke er helt afklarede, om det er en elg eller en hest, så slår denne usikkerhed på ingen måde skår i glæden, siger Peter Vang Petersen.

Torben Toft Heidelbach leder stadig jævnligt efter rav på stranden. Men han regner ifølge Ekstra Bladet ikke med at finde noget lignende igen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App