Fantastisk turistsæson for øerne

Flere af øboerne her i området jubler over sommersæsonen, der har budt på masser af turister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beboerne på flere af øerne her i området har svært ved at få armene ned. Sommeren 2013 har budt på et boom i antallet af turister, og det glæder øfolket, skriver Sjællandske.

- Det ser rigtig godt ud. Vi er oppe på omkring 2500 sejlere, og det er godt 20 procent mere end sidste år. Faktisk svarer det tal, som vi er oppe på nu, næsten til det antal sejlere, som vi havde hele sidste år, hvor vi lå på 2560, og sæsonen er ikke slut endnu, fortæller Jacob Lund, der er havnefoged i Agersø Havn.

Hos købmanden Letkøb på Omø har de næsten ikke kunnet nå at fylde varer på hylderne, før de var taget ned igen af turister.

Gode til aktiviteter

I Visitvestsjælland roser turistdirektør Mie Danielsen øerne for deres evne til at tiltrække turister.

- Vores turistsæson varer ikke særlig længe, og de 3-4 uger, hvor sæsonen kører for fulde gardiner, skal der laves nogle aktiviteter, og det har de været rigtig gode til på Agersø og Omø, lyder det fra turistdirektør Mie Danielsen.

Succes i Stege

Også på Møn har de haft en af de bedste somre i lang tid.

På turistbureauet i Stege, har der over en periode på 5 uger fra primo juli til primo august været 5.000 ekstra besøgende på det lille travle bureau i Stege, og Geocenter Møns Klint har haft 18 procent flere gæster end sidste år, og Steges berømte sommermarkeder om tirsdagen toppede med 20.000 gæster på en gang.