Fængslet for mordtrusler

En dansk mand har siddet varetægtsfængslet i Slagelse i otte måneder for at have fremsat mordtrusler mod danske politikere på højrefløjen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I september sidste år sendte manden en mail til en lang række offentligt kendte personer, herunder politikere. I mailen giver han blandt andet udtryk for, at han gerne ser højrefløjspolitikere blive skudt, fortæller DR Nyheder.

- Sagen bliver behandlet bag lukkede døre, så det er begrænset, hvor meget jeg kan sige. Men der er tale om en alvorlig sag med trusler mod en række politikere, siger Gyrithe Ulrich, der er chefanklager i sagen ved Midt- og Vestsjællands Politi til DR Nyheder.

Mandens trusler var ikke alene rettet mod danske politikere. Både USA's præsident Barack Obama og hans hustru Michelle Obama blev ligeledes truet på livet under deres besøg i Danmark.

- Det er jo så alvorlig, at manden har været varetægtsfængslet i otte måneder. Derfor er sagen nu overdraget til Statsadvokaten, der skal tage stilling til en sigtelse, fortæller Gyrithe Ulrich til DR Nyheder.

Den opsigtsvækkende sag er især trukket ud fordi manden har været gennem en omfattende mentalundersøgelse. Han risikerer to års fængsel for truslerne, medmindre han vurderes til at være psykisk syg.

- Mandens varetægtsfængsling bliver ikke forlænget yderligere. Vi bestræber os på at kunne rejse tiltale i løbet af de næste to-tre uger, siger chefanklager Gyrithe Ulrich til DR Nyheder.