Facebook-svindler idømt seks måneders fængsel

En 25-årig mand blev tidligt mandag morgen anholdt i Slagelse. Ved et grundlovsforhør mandag vedstod han sig en serie af 24 svindelnumre på nettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Opdateret med oplysninger fra grundlovsforhør
Artiklen er klokken 16.15 opdateret med oplysninger om, at den 25-årige mand ved et grundlovsforhør mandag er blevet idømt seks måneders fængsel.

Otte flotte rødvinsglas til 400 kroner på DBA og en smuk original lampe til 600 kroner til salg på Facebook.

Det, som kunne lyde som rigtig gode tilbud, var ifølge politiet arbejdsmetoden for en 25-årig mand fra Slagelse. Han har i en meget lang række sager indgået handler med borgere på DBA, men varerne er aldrig blevet afsendt.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi ser mange sager som denne derude. Der er nogle tilbud på nettet, som bare er for gode til at være sande. Men nu måske lidt færre, siger lederen af økonomisk efterforskning, politikommissær Rune Nilsson til TV2 ØST. 

quote Vi ser mange sager som denne derude. Der er nogle tilbud på nettet, som bare er for gode til at være sande.

Politikommissær Rune Nilsson

Den 25-årige mand forbindes med 24 tilfælde af bedrageri, som han mandag eftermiddag blev forelagt ved retten i Næstved.

Her vedkendte den sigtede sig skyldig i 24 af 26 svindelsager.

- Han fik en straksdom på seks måneders ubetinget fængsel, oplyser anklagerfuldmægtig ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Thea Høst.

- Han forbliver varetægtsfængslet ind til afsoning med forbehold for, at han kærer afgørelsen, tilføjer hun.

Samlet set er manden dømt for at have svindlet for i omegnen af 20.000 kroner.

Men der kan være mere på vej, oplyser politiet.

- Der kan godt være flere forhold i sagen derude. Det er også noget af det, som vi nu efter anholdelsen vil undersøge. Det, som vi beslaglægger i dag, skal vi gennemgå nu. Der kan samtidig også være borgere, der endnu ikke har anmeldt sagerne til os, sagde Rune Nilsson tidligere på dagen til TV2 ØST.

Dømt før i en lignende sag

Den 25-årige mand blev anholdt mandag morgen lidt over 07.00 efter politiet i et stykke tid har efterforsket sager imod ham - først på det nationale center for it-kriminalitet, og siden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Det er ikke første gang, at den 25-årige forbindes med berigelseskriminalitet. Han er tidligere dømt i en lignende sag.

I denne omgang er svindlen foregået på DBA.dk og Facebook, hvor blandt andet glas, service, lamper og andre let omsættelige varer til et sted mellem 200 og 4.000 kroner er blevet solgt og betalt via bankoverførsler, men aldrig sendt.

- Nogen gange, så ser man et rigtig godt tilbud på nettet. Men det er vigtigt, at man ikke glemmer sikkerheden og sin sunde fornuft. Og det er vigtigt at passe på. Der er nogen , der tænker, at der måske ikke er grund til at gøre så meget ud af det, når det ikke er store beløb, det handler om. Men vi ser mange sager om netop de lidt mindre beløb, fordi det er noget, som nogle gerningsmænd udnytter, siger han.

Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen har lavet en fælles guide til, hvordan man som borger kan beskytte sig i forbindelse med handel på nettet. Du finder guiden her: https://sikkerdigital.dk/


Nyhedsoverblik