Energiselskab suspenderer alle fastprisaftaler

På grund af de store prisstigninger på naturgas suspenderer SK Energi alle fastprisaftaler fra november.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgere i Slagelse kan snart være nødsaget til at grave ekstra dybt i pengepungen, når der skal betales energiregninger.

For til november suspenderer SK Energi alle kunders fastprisaftaler grundet de store prisstigninger på naturgas, der lige nu mærkes rundt omkring i Europa. Dermed bliver kunder fremadrettet afregnet efter markedspriserne.

- Det er vi selvfølgelig meget kede af, at vi er nødt til at træffe den beslutning, men vi står bare i en meget usædvanlig situation i Europa. Jeg tror ikke, at der er nogen, der ikke har hørt om, at Europa står i en energikrise, siger Henrik Birch, der er administrerende direktør hos SK Energi.

quote Det får selvfølgelig en betydning for de kunder, det nu rammer

Henrik Birch, administrerende direktør

Årsagen til, at forsyningsselskabet føler sig nødsaget til at suspendere fastprisaftalerne, er, at Rusland begrænser sine forsyninger af naturgas til Europa, og da Europa er afhængig af den russiske gas, medfører det store prisstigninger på både el og gas. Derfor må kunder med nu tidligere fastprisaftaler også forvente, at deres regninger bliver dyrere.

- Det, vi kan se, det er, at hvis det er på el-området, så er det nok cirka 5.000 kroner i den periode, der er tilbage. De fleste udløber til næste sommer. Hvis det er gas, så er det det dobbelte. Så det får selvfølgelig en betydning for de kunder, det nu rammer.

SK Energi stoppede med at udbyde fastprisaftaler tilbage i december sidste år. Forsyningsselskabet oplyser, at fastpriskunder vil blive tilbudt at genindtræde i fastprisaftalerne, hvis markedssituationen normaliseres.

Mangler grøn omstilling

Ifølge Henrik Birch befinder danskerne sig lige nu i en situation, hvor fastprisaftaler ikke kan tilbydes længere, fordi vi har været for langsomme til at lave den grønne omstilling.

Læs også
Virksomheder forbereder sig på helt eller delvist gasstop
Læs også
Virksomheder forbereder sig på helt eller delvist gasstop

- Hvis vi nu havde været længere fremme, så havde det her jo ikke haft den betydning. Men der har vi jo valgt i Europa at lægge alle vores æg i Putins kurv, og det er jo det, vi mærker konsekvensen af nu, lyder det fra den administrerende direktør.

Afdelingsleder hos Green Power Denmark Martin Dam Wied påpeger ligeledes, at danskerne nu kommer til at betale prisen for den manglende grønne omstilling. Derudover forklarer han, at vi generelt er kommet ind i en periode, hvor det er svært for forsyningsselskaber at tilbyde fastprisaftaler.

- Priserne er blevet så høje, at de (forsyningsselskaberne, red.) ender med at tabe penge på det, siger afdelingslederen.

De kunder hos SK Energi, som i dag har en fastpriskontrakt, vil i starten af august modtage en varsling af ændringen.


Nyhedsoverblik