Endnu en motorcykelejer i klemme hos SKAT

En bilforhandler i Skælskør kan ikke sælge en motorcykel, fordi SKAT efter fem år har tilbagekaldt godkendelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søren Hansen købte en motorcykel for 4 uger siden af en privat person, der købte den i 2006.
Dengang blev motorcyklen synet og godkendt af SKAT. Ejeren betalte over 93.000 kroner for at få den indregistreret. 

- Det har han så kæmpet med nogle år, men de ville ikke betale hans afgiftspenge tilbage, siger Søren Hansen, indehaver af SMH Biler i Skælskør,

I 2011 meldte SKAT ud, at godkendelsen ikke var i orden, og den tidligere ejer måtte efter fem år ikke længere bruge den. Søren Hansen var godt klar over omstændighederne, da han købte motorcyklen.

Men da han blandt andet lever af at eksportere køretøjer, hvor det er normalt at få afgiften retur, når man har solgt til udlandet, var han ikke nervøs over at tage den ind. Han mente godt, at han kunne hjælpe den tidligere ejer og gøre en god handel.

- I min verden kan man ikke sige nej til sådan noget her. Det er soleklart, at når der er betalt registreringsafgift, den har kørt på offentlig vej og har fået nummerplade, så kan du til enhver tid sælge den til udlandet og søge afgiften retur, siger Søren Hansen.

Flere sager
I går fortalte vi om Kenneth Lund fra Boeslunde, der stod i samme problem. I begge sager har SKAT godkendt synet af motorcyklen, taget imod afgiften for så at trække godkendelsen tilbage, uden at tilbagebetale pengene.

- Det kan jo ikke være rigtigt, at man laver nogle regler, der gælder for SKAT og nogle andre for os almindelige borgere. Det kan jo ikke være ret og rimeligt, siger Søren Hansen

Tavshed hos SKAT
SKAT har ikke ønsket at stille op til interview. Men hos FDM ryster advokaterne på hovedet

- Det er helt grotesk. Vi synes, det er indlysende for de fleste, måske bortset fra SKAT, at hvis man begår en fejl, så må man også stå til ansvar for fejlen, og sørge for at andre personer ikke lider et kæmpe økonomisk tab, siger advokat Casper Schad fra FDM.

Hos FDM mener de SKAT tager fejl, når de siger, at de ikke skal tilbagebetale pengene. For selvom der ikke er lovhjemmel i registreringsafgiftsloven til at tilbagebetale afgiften, så er SKAT erstatningsansvarlige, som alle andre, hvis de svigter som myndighed og derfor koster forbrugeren store summer.

- Hvis der er nogle fejl et eller andet sted, så skal de overhovedet ikke indregistrere køretøjet. De skal ikke tage imod afgiftsbetaling, man betaler jo afgiften, fordi man regner med at køretøjet er lovligt, siger Casper Schad.