Endnu en dreng fængslet for røveri på Motalavej

Retten i Næstved har besluttet, at en 16-årig dreng fra Motalavej i Korsør skal varetægtsfængsles for et røveri i boligområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To 16-årige drenge blev torsdag for sigtet et røveri på Motalavej i Korsør, hvor de ifølge politiet truede sig adgang til Kvarterhuset og stak af fra beboerhuset med et ukendt udbytte.

Senere samme dag blev den ene dreng varetægtsfængslet frem til den 15. april. Den anden sigtede måtte dog vente en ekstra dag på sit grundlovsforhør, og fredag besluttede Retten ved Næstved så at varetægtsfængsle drengen i tre uger.

Det oplyser vicepolitiinspektør Allan Holm til TV ØST og tilføjer, at der ved røveriet blandt andet blev stjålet to fastelavnsris.

Blev der stjålet andet?

- Det kan jeg ikke oplyse, siger Allan Holm 

Flere medier har skrevet, at drengene truede sig adgang til beboerhuset med en pistol. Er det sandt?

- Det kan jeg hverken be- eller afkræfte, svarer han.

Ifølge Allan Holm nægter den 16-årige sig skyldige i røveriet på Motalavej.

Kendt af politiet

Begge drenge er ifølge politiet bosiddende på Motalavej.

- Den ene er lidt kendt af politiet, mens den anden er ukendt for politiet, siger vicepolitiinspektør Allan Holm tidligere TV ØST og tilføjer:

- Men på grund af drengenes alder kan jeg ikke sige mere på nuværende tidspunkt.

Risikerer at blive smidt ud af deres hjem

Røveriet kan vise sig at få store konsekvenser for de to drenge, hvis de ender med at blive dømt i sagen. Drengene og deres familier kan nemlig ende med at blive smidt ud af deres lejligheder, oplyser Ebbe Jens Ahlgren, der er formand for Bolig Korsørs godt 3000 beboere i 940 lejemål på Motalavej, til TV ØST.

- Hvis de bor i området og bliver dømt, så har de et alvorligt problem. Vi kan ikke have nogen, der laver problemer i vores område, udtalte Ebbe Jens Ahlgren tidligere til TV ØST. 

Han ønsker dog ikke at vurdere, hvorvidt de to familier bliver sat på gaden, før sagen har været for retten.

- Det er et drastisk indgreb for familierne, man har et ansvar for at opdrage sine børn, sagde Ebbe Jens Ahlgren og tilføjede:

- Røveri er en grov lovovertrædelse, så det er en alvorlig sag og ikke acceptabe.