Endnu 700 fik fartbøder på Sydmotorvejen

Politiet fortsætter kontrollerne ved vejarbejderne på Sydmotorvejen. I alt 682 fik fartbøder på strækningen onsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

1,3 gange i minutter knipsede fartkameraet en trafikant, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag igen holdt trafikkontroller ved det store vejarbejde på Sydmotorvejen.

Alt i alt fik 682 trafikanter fartbøder på strækningen onsdag, 143 fik et klip i kørekortet, og 21 blev betinget frakendt deres kørekort. Det betyder, at de oveni deres fartbøde også skal til en kontrollerende køreprøve.

Livsfarligt vejarbejde

Politiet har hver eneste dag i mere end en uge været til stede ved vejarbejderne på Sydmotorvejen, hvor trafikanterne skal flette ind i ét spor, og hvor der er opstillet store betonklodser på motorvejen.

Hastigheden er derfor fastsat til 50 kilometer i timen – og det er farligt både for en selv og for medtrafikanter og vedarbejdere at høre hurtigere på strækningen, vurderer politiet.

Mere end 5.000 med tung speederfod giver 6,5 millioner

En gennemgang, som TV2 ØST har lavet af politiets tal viser, at hele 5.155 bilister har fået en fartbøde ved politiets ugelange fartkontrol ved vejarbejderne på strækningen. Samtidig har 1141 har fået et klip i kørekortet på grund af fart.

I alt 128 har desuden fået deres kørekort betinget frakendt.

De mange bøder betyder, at der mindst er udskrevet bøder for 6,5 millioner kroner ved vejarbejdet, beregnet ud fra mindstetaksterne. Beløbet kan dog være op til dobbelt så stort.