Efter brand i børnehave: - Det er grove løjer og helt uforståeligt

Branden i daginstitutionen Birkelunden i Slagelse onsdag aften var sandsynligvis påsat. Det ryster lederen af stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke et rart syn, der mødte institutionsleder Charlotte Buur, da hun onsdag aften mødte op ved sin arbejdsplads, daginstitutionen Birkelunden i Slagelse.

Kort forinden var hun blevet ringet op af sin souschef, som fortalte hende, at institutionen brændte.

- Jeg kørte direkte derud og kunne konstatere, at politi, brandvæsen og skadeservice var i fuld gang, siger Charlotte Buur til TV ØST.

quote Det er grove løjer og helt uforståeligt, at man synes, det kunne være sjovt at sætte ild til børnenes sted

Charlotte Buur, institutionsleder, Birkelunden

Helt uforståeligt

Ilden havde fat i et vindfang og havde spredt sig til hele tagkonstruktionen. Politiet arbejder ud fra en teori om, at branden er påsat, fordi den opstod et sted, hvor der ikke var elektriske installationer, og hvor der ikke umiddelbart lå noget materiale, der kunne selvantænde.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Camilla Laursen - TV ØST

- Jeg afventer at høre nærmere fra politiet. Men det er selvfølgelig ikke rart, hvis den var påsat. Det er grove løjer og helt uforståeligt, at man synes, det kunne være sjovt at sætte ild til børnenes sted. Det er børnene, det rammer, siger institutionslederen.

Samtidig priser hun sig lykkelig for, at ilden opstod efter lukketid.

- Godt, det var efter lukketid, og godt, der ikke var nogen børn til stede. Og godt, at skaderne ikke er større, end de er.

Forældre er meget forstående

Brandvæsnet fik hurtig branden under kontrol, men skaderne betyder alligevel, at institutionen må holde lukket torsdag og fredag.

- Skadeservice arbejder på højtryk med at rydde op og sikre, at Birkelunden igen bliver sikker at færdes i. Så jeg afventer endelig besked om, hvornår vi igen kan åbne og tage imod forældre og børn, siger Charlotte Buur.

quote Godt, det var efter lukketid, og godt, der ikke var nogen børn til stede. Og godt, at skaderne ikke er større, end de er

Charlotte Buur, institutionsleder, Birkelunden

Birkelunden er en integreret daginstitution med vuggestue og børnehave, og de har normalt cirka 50 børn. Charlotte Buur ringede i går til alle de forældre, der havde brug for at få deres børn passet de to dage, hvor institutionen indtil videre er lukket.

- Alle forældre var meget forstående, og mange har valgt at finde en anden pasningsmåde i de her dage. Men de andre børn er blevet genhuset i en af Slagelse Kommunes andre institutioner, som har stillet sig til rådighed, siger institutionslederen.

Ligger i udsat område

Birkelunden ligger på Baldersvej, som grænser op til Byskovparken og Byskov Allé.

Byskov Allé har før været omdrejningspunkt for bilbrande og uroligheder, ligesom der den seneste tid har været flere bilbrande i Korsør og Slagelse.

Men ifølge politiet er der intet, der tyder på, at branden i daginstitutionen skulle have forbindelse til de øvrige brande.

 
  Foto: Camilla Laursen - TV ØST