¨

Dykkers dødsårsag er nu fundet

Redningsdykkere og sportsdykkere i Korsør havn under en redningsaktion mandag. Her omkom en 47-årige dykker fra Præstø 2. påskedag. Foto: Morten Bøgh

Den endelige obduktionsrapport fastslår nu, at den 47-årige fritidsdykker fra Præstø, der ankom 2. påskedag i Halsskov Havn, døde af drukning.

Politiet har modtaget den endelige obduktionsrapport, og de har nu meldt i ud til Sjællandske, at den 47-årige dykker Helge Hansen Jensen fra Præstø døde af drukning. Han omkom 2. påskedag, da han var ude og dykke i Halsskov Havn med sin makker.

- Dødsårsagen er drukning, siger stationsleder ved lokalpolitiet i Slagelse Allan Holm til Sjællandske.

Sagen er dog ikke endelig lukket, da politiet stadig afventer resultatet af de tekniske undersøgelser af udstyret.

- De kommer begge op til overfladen med det formål at snakke sammen om en øvelse med en bøje på bunden, der ikke er gået så godt. I overfladen opstår der panik hos den omkomne dykker, der får revet masken af sin makker, siger Allan Holm.

Den 47-årige dykker var taget ud til Halskov gamle færgeleje for at dykke med en makker, men noget gik galt, og den 47-årige lå på bunden af havet i en time, før redningsdykkere fra Roskilde og Fyn kunne nå til Halskov for at redde ham op af vandet. Helge Hansen Jensen døde efterfølgende på Odense Universitetshospital. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App