Dræbte soldater hjem til Danmark (Video)

De tre soldater, der mistede livet for en uge siden i Afghanistan, kom onsdag hjem til Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Klokken 11 onsdag landede flyet med de tre dræbtes kister i Roskilde Lufthavn, hvor der blev holdt en kort mindehøjtidelighed.

Ud over pårørende og kolleger deltog også forsvarsminister Søren Gade og chefen for Gardehusarregimentet i Slagelse oberst Tommy Paulsen.

De tre soldater var udsendt fra Antvorskov Kaserne, og Andreas Søgaard Brohus og Mads Lerche Rasmussen var bosat i regionen.

[video:flv:090624_soldater_hjem.flv]

 

 

Faldne her fra regionen:

17.juni 2009 Tre soldater dræbt i Afghanistan, da deres køretøj blev ramt af en eksplosion. De tre soldater var udsendt fra Antvorskov Kaserne, og to af dem boede her i regionen.

19. december 2008  Tre soldater fra Gardehussarregimentet i Slagelse dræbt af en vejsidebombe i Afghanistan.

31. marts 2008 En soldat  dræbt i Afghanistan. Soldaten, der døde efter hårde kampe  med Taliban, kom fra Den Kongelige Livgarde, men var udsendt fra Gardehusarregimentet i Slagelse. To andre soldater blev såret under kampene.

17. marts 2008 To soldater dræbt da de blev udsat for et selvmordsangreb i Afghanistan. De to kom fra henholdsvis Gardehusarregimentet og Hjemmeværnet.

29. november 2007. To soldater fra Antvorskov Kaserne dræbt i Afghanistan, da de under patrulje faldt i et baghold. Den ene af de døde kom fra Skælskør.

16. oktober 2007 En soldat fra Ringsted død efter at han dagen forinden var blevet såret af en fjendtlig mortergranat

6. marts 2002 En soldat fra Gerlev omkom da han sammen med en anden soldat fra Ingeniørtropperne var i færd med at desarmere et gammelt missil i Afghanistan