Dræbt af politiet: Videoklip viser skudsag fra Slagelse

En videooptagelse fra gerningsnatten kaster nyt lys over, hvad der skete, da mand i Slagelse blev skudt af politibetjent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 48-årige mand, som natten til fredag blev ramt af politiskud i Slagelse, stod stille og med armene ned langs siden, da han blev skudt af en betjent på klos hold foran et værtshus i den sjællandske by.

Det skriver Ekstra Bladet og BT, der begge har historien om manden, som siden er død af sine kvæstelser, på forsiden af deres tirsdagsudgaver.

Video viser rolig mand

Aviserne baserer deres artikler på en kort videooptagelse fra gerningsnatten, der angiveligt viser en af betjentene, der hæver sin pistol og affyrer skud mod mandens ben, hvorefter han falder sammen.

Det er et øjenvidne, som har optaget klippet.

- Det virkede unødvendigt at skyde. Betjenten kunne have brugt peberspray eller trukket staven, lyder meldingen fra flere unavngivne kilder ifølge Ekstra Bladet.

Video optaget med iPhone

Avisen skriver, at der er tale om en mobilvideo, der er optaget med en iPhone. Optagelsen varer cirka 15 sekunder, og kvaliteten er god, lyder det.

Ekstra Bladet skriver, at manden fremstår fredelig, men det er uklart, om han har noget i hænderne, lyder det.

Politiskuddene faldt, efter at den 48-årige var blevet smidt ud af værtshuset The Old Irish Pub i Slagelse. På et tidspunkt herefter trak han ifølge politiet en kniv, som han truede dørmanden med.

Øjenvidner har fortalt til TV2 News, at manden nægtede at lægge kniven, da politiet kom. Der blev angiveligt affyret varselsskud, før den pågældende betjent rettede sin tjenestepistol mod manden og ramte ham i låret eller lysken.

Efter gerningsnatten nåede den 48-årige at blive både sigtet for drabsforsøg og trusler mod dørmanden og varetægtsfængslet in absentia, før han afgik ved døden på Slagelse Sygehus søndag eftermiddag.

Sagen efterforskes nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

/ritzau/