Dømt skyldig for forsøg på voldtægt af sin femårige halvsøster

En 18-årig mand er ved Retten i Næstved dømt skyldig for forsøg på voldtægt. Voldtægtsforsøget blev begået mod hans daværende femårige halvsøster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Næstved har onsdag kendt en 18-årig mand skyldig i forsøg på voldtægt af sin daværende femårige halvsøster.

Den dengang 17-årige dreng, som er mentalt retardereret i lettere grad, var tiltalt for at have haft samleje med sin femårige halvsøster en dag i juli 2021 bag et skur i familiens kolonihave i Slagelse.

Det fremgår af et domsresumé af sagen.

Den nu 18-årige nægter sig skyldig.

Dømt for forsøg på samleje

Efter hændelsen havde pigen fortalt sin mormor om episoden og senere sin far, og havde troværdigt og detaljeret forklaret om episoden under en efterfølgende børne-samtale og en videoafhøring.

På den baggrund nåede rettens flertal frem til, at han var skyldig i forsøg på voldtægt og forsøg på incest.

Rettens flertal fandt altså, at der ikke var ført tilstrækkeligt bevis for fuldbyrdet voldtægt og incest. Retten fandt, at drengen var mentalt retarderet i lettere grad eller i en tilstand ligestillet hermed på gerningstidspunktet.

Læs også
17-årig varetægtsfængslet for voldtægt af 5-årig

Den 18-årige blev dømt til anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykisk handicap uden nogen udløbstid for anbringelsen. Rettens flertal lagde vægt på udtalelser fra Retslægerådet.

Anklageren gik netop efter anbringelse på en institution uden udløbsdato, imens forsvarer gik efter en mildere sanktion.