DF vil straffe ansvarlige for svigtende psykiater-tilsyn

Dansk Folkeparti vil have nye regler, der skal ramme hårdt hvis en læge overmedicinerer, selvom han er under tilsyn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis der bliver ført tilsyn med en læge, der alligevel svigter i sit arbejde, er det ikke kun lægen, der skal straffes. Ifølge Dansk Folkeparti skal man også slå ned på den tilsynsførende.

Det mener partiet oven på sagen om Lars Søndergård, psykiateren der for anden gang er blevet fyret for at overmedicinere sine patienter. Det fremgår af Politiken mandag.

Det kan være lige meget, hvor meget tilsyn og overvågning vi har, hvis vi ikke følger op på det, siger Liselott Blixt (DF)

- Det er jo ikke nok, hvis man har ansat ham med skærpet tilsyn, og han alligevel fortsætter med at omgå loven, siger formand for Sundheds- og Ældreudvalget Liselott Blixt (DF) til Politiken.

Tilsynsansvarlig skal kunne straffes

I den konkrete sag var overlæge Lars Søndergårds chef på en psykiatrisk afdeling i Slagelse netop pålagt at føre særligt tilsyn med hans arbejde, men alligevel måtte overlægen fyres efter endnu et tilfælde af overmedicinering.

Liselott Blixt kræver derfor sanktionsmuligheder mod dem, der fører tilsyn.

- Den bliver vi nødt til at tage op, for ellers kan det være lige meget, hvor meget tilsyn og overvågning vi har, hvis vi ikke følger op på det, siger hun.

Eneste ansøger til stilling

Lars Søndergård blev for tre år siden afskediget fra Psykiatrisk Center Glostrup og midlertidigt frataget retten til at virke som psykiater på grund af omfattende overmedicinering af patienterne.

Han var i 2014 eneste ansøger til en overlægestilling i Slagelse, og det blev aftalt med Sundhedsstyrelsen, at han skulle være under overvågning af den ledende overlæge for psykiatrien i Vestsjælland.

Han er nu igen frataget retten til at arbejde som psykiater, og direktionen i Psykiatrien Region Sjælland besluttede i onsdags at afskedige ham med øjeblikkeligt varsel.

/ritzau/