Dennis Nielsen blev overfaldet på marked - lokal sangskriver hjalp ham videre

Handicappede Dennis Nielsen fra Slagelse blev overfaldet på Sørby Marked. En lokal sangskriver hjalp ham med at sætte ord på den svære oplevelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dennis Nielsen fra Slagelse blev født seks uger for tidligt og fik for lidt ilt under fødslen. Den 29-årige slagelsegenser har derfor været handicappet hele sit liv, men han har alligevel altid haft en stor livsglæde. Den har han blandt andet fundet i dansktopmusik.

quote Jeg var bange, og jeg var ked af det. Jeg var frustreret og sur

Dennis Nielsen, Slagelse

Livsglæden blev dog udfordret på det vestsjællandske Sørby Marked for nogle år siden, hvor han netop var for at høre dansktopmusik. Dennis Nielsen blev overfaldet af en anden markedsgæst, og det satte sig i ham.

- Jeg var bange, og jeg var ked af det. Jeg var frustreret og sur, fortæller han om oplevelsen.

Dennis Nielsen har været handicappet hele sit liv. For nogle år siden blev han overfaldet på Sørby Marked. Det fik ham til at lave et album.
Dennis Nielsen har været handicappet hele sit liv. For nogle år siden blev han overfaldet på Sørby Marked. Det fik ham til at lave et album. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Men Dennis Nielsen ville ikke lade sig slå ud af det. Han ville i stedet vende det til noget positivt.

- Så gik jeg hjem og tænkte over det. Og så fandt jeg ud af, at det hjælper at skrive en sang om det her overfald, forklarer han.

Lokal sangskriver trådte til

Dennis Nielsen satte handling bag sin tanker og kontaktede Kurt Bønnerup fra Korsør. Under navnet Sangværkstedet har han skrevet tekster til flere kendte dansktopkunstnere som Susanne Lana, Flemming Krøll og Troels Christensen. Så da Dennis Nielsen ringede første gang, var det en noget anderledes opgave.

- Dennis er handicappet, og det vidste jeg jo ikke til at starte med, for det gik ikke op for mig, forklarer Kurt Bønnerup.

Kurt Bønnerup har skrevet teksterne til 'Projekt Dennis'. Han har erfaring med at skrive dansktopsange til flere kendte dansktopsangere.
Kurt Bønnerup har skrevet teksterne til 'Projekt Dennis'. Han har erfaring med at skrive dansktopsange til flere kendte dansktopsangere. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Men Kurt Bønnerup blev klar over Dennies Nielsens handicap. For det var netop udfordringerne ved at leve med et handicap, som Dennies Nielsen ville have hjælp til at sætte ord på og musik til. Derefter blev det til mange telefonopkald mellem de to.

quote Du <em>punkede </em>mig til, at jeg skulle skrive tekster til dine oplevelser

Kurt Bønnerup, Sangværkstedet, Korsør

- 783 gange, skyder Kurt Bønnerup på.

For Dennis Nielsen var opsat.

- Du punkede mig til, at jeg skulle skrive tekster til dine oplevelser, siger Kurt Bønnerup til Dennis Nielsen.

- Ja, og så har han gjort det lige siden, så det var jo dejligt, svarer Dennis Nielsen med et stort smil på læben.

- Du punkede mig til, at jeg skulle skrive tekster til dine oplevelser, siger Kurt Bønnerup til Dennis Nielsen.
- Du punkede mig til, at jeg skulle skrive tekster til dine oplevelser, siger Kurt Bønnerup til Dennis Nielsen. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

’Projekt Dennis’

De mange telefonopkald resulterede i en håndfuld sange, som blev indspillet af flere af Dennis Nielsens dansktop-helte som Henning Weisdorff, Coffee Voice og Shelley’s. Og sangene er blevet samlet på Dennis Nielsens helt eget album ’Projekt Dennis’.

quote Så den er blevet sendt ud i verden, og det er bare perfekt

Dennis Nielsen, Slagelse

- Det er dejligt at have den følelse af, at nu er projektet færdigt, og CD’en er kommet ud. Og Spotify og diverse streamingtjenester har også fået den. Så den er blevet sendt ud i verden, og det er bare perfekt, lyder det fra Dennis Nielsen.

Og vigtigst af alt fik Dennis Nielsen sat ord på en svær oplevelse takket være hans elskede dansktop.

- Som handicappet ved han, hvad mange mennesker tror, synger Dennis Nielsen taktfast med på sangen 'En sommerdag på markedet'.