Dårligt indeklima på VUC i Slagelse

Selvom klasselokalerne er nye, er indeklimaet på VUC I Slagelse så dårligt, at mange elever og lærer klager over hovedpine og koncentrationsbesvær.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan hurtigt blive en lang skoledag for kursisterne i det ny renoverede uddannelses center i Slagelse. Ventilationen virker nemlig ikke optimalt i fem klasser. Det ene klasselokale er så ringe, at forstanderen har lukket det ned for undervisning.

- Enten så er der træk eller også er ventilationen dårlig og man får hovedpine. Det bliver hurtigt en tung og lang arbejdsdag, siger kursist Frederikke Marker.

Fejl i ventilationssystemet
Det nye ventilationssystem stod klart i januar 2013. Siden er der fundet mange fejl i systemet. Fejl som skolens ledelse først opdagede I uge 6.

- Ventilationssystemer er ret komplekse systemer, hvor en lang række tekniske installationer skal spille sammen med et it-system, og der er mange steder, hvor der kan opstå fejl, og det er helt tydeligt I vores situation, siger forstander Jørgen Kay, VUC Vestsjælland Syd.

For at undgå dårligt luft i et klasselokale med mange mennesker skal man i følge arbejdstilsynet holde koncentrationen af Co2 nede på 1000 parts per million. På VUC er der flere gange fundet 1700 pmm.

Næsten tre måneder med dårlig ventilation
Bag byggeriet står MT Højgaard. Det har I dag ikke været muligt at få en kommentar fra firmaet om, hvordan det kan lade sig gøre, at et nyt system ikke fungerer ordentligt efter næsten tre måneder.

- Der er ikke nogen tvivl om at det konkrete ansvar for, at det har taget så lang tid må placeres hos vores entreprenør. Men omvendt har jeg også forståelse for, at det ikke er noget man fikser fra den ene dag til den næste. Netop fordi det er så komplekst, siger Jørgen Kay.

Kursisterne undrer sig over, at man ikke har gjort noget ved det eller har fået noget information

- Det er lidt mystisk, når det er helt nye lokaler, at de så ikke har bygget det ordentligt fra start af, så indeklimaet kan blive ordentligt, siger kursist Marianne Rasmussen 

Forstanderen beklager den manglende information

- Det har ikke været okay. Det kan jeg kun beklage. Det hænger nok sammen med, at der sker meget i en skolehverdag. Jeg informerer nogen og håber på at informationen går videre. Og ja – det har ikke været godt nok fra min side, siger Jørgen Kay.

[video:videonode:193588]