¨

Cykelstjerner kører for sårede soldater

Foto: TV ØST

Når Post Danmark Rund i dag kommer til Slagelse træder Mark Cavendish, Tom Boonen, André Greipel og Oscar Freire i pedalerne til fordel for KFUM's soldaterhjem i Slagelse.

Før etapestart er der et to-kilometers sponsorløb. Soldaterne kører foran feltet i de første to kilometer, hvorefter den rigtige start går. Derefter fortsætter soldaterne sponsorløbet, hvor der bliver samlet penge ind til KFUM's soldaterhjem.

- Sådan et arrangement er mega vigtigt for, at vi kan realisere, at gøre KFUM's Soldaterhjem mere handicapvenligt. Der kommer jo flere kampskadede soldater, og nogle mangler både arme og ben. Siger Leder af KFUM's Soldaterhjem, Frank Overby.

Mellem 80-100 ryttere vil køre til fordel for indsamlingen, der foregår ved, at hver enkelt rytter har sponsorer, der støtter projektet ud fra hver kilometer, som rytteren tilbagelægger. I alt kører sponsorløbet videre en times tid på ruten omkring Rådhuspladsen, efter de professionelle har forladt byen.

KFUM Soldaterhjem ligger ved kasernen og har eksisteret i næsten 90 år. Formålet er at give soldater, der er hjemvendt med fysiske eller psykiske skader, et rart sted at komme, hvor der mulighed for forskellige sociale aktiviteter mv. Soldaternes Venner er medarrangører af sponsorløbet og stiller med en masse frivillige til dagen.

Hjemmet bliver brugt af mange fysisk handicappede soldater, men hjemmet er ikke særlig handicapvenligt. Derfor laver de løbet for at samle penge ind.

Det blev cyklet 140.000 kroner ind, og de penge skal bruges på et handicaptoilet.

01:54 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App