¨

Brolukning betød 12 kilometers kø

Foto: TV ØST

En kø på mere end 12 kilometer var konsekvensen, da Storebæltsbroen af to omgange blev lukket tirsdag.

Isklumper, der faldt fra kablerne på Storebæltsbroen, betød sammen med et uheld tirsdag eftermiddag store problemer for bil-trafikken på Storebæltsbroen i retning mod Fyn.

Broen var lukket i retning mod Fyn i sammenlagt mere end tre timer, og imens måtte frustrerede bilister vente i en stadig længere kø ved broen.

- Køen gik på et tidspunkt helt tilbage på den anden side af Vemmelev, fortæller vagtchef Anders Mikkelsen til TV ØST. Det betyder, at køen da var mere end 12 kilometer lang.

Politiet oplevede en del problemer med frustrerede bilister, der vendte om på motorvejen, og kørte i nødsporet mod kørselsretningen for at komme ud af køen. Samtidig tog andre bilister nødsporet i brug for at komme uden om køen til næsteste afkørsel.

Bilisterne i nødsporet fik politiet til i flere omgange til at opfordre trafikanterne til at holde nødsporret frit. Det er både ulovligt og farligt at køre i nødsporet, lød det fra vagtchefen.

Den faldende is lukkede broen klokken 11:13, og det var først sikkert at genåbne den klokken 13:15. Trafikken var endnu ikke normaliseret på stedet klokken 14:25, hvor tre biler imidlertid stødte sammen på selve broen. Det førte til, at broen måtte lukkes igen indtil klokken 15.28. Først klokken 17.25 begyndte trafikken at flyde mere frit, og klokken 17.40 blev der stadig meldt om tæt trafik på stedet.

Det er kun tidligere sket enkelte gange, at Storebæltsbroen måtte lukkes på grund af faldende is. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App