¨

Borgmester: Sjælskør-sagen er ulykkelig – men vi undgår ikke retssag

04:51

Der er ikke nogen vej udenom en retssag mellem Slagelse Kommune og to anbragte piger, der blev misbrugt i deres plejefamilie, siger Borgmester Sten Knuth (V).

Der er ingen vej udenom en retssag mellem Slagelse Kommune og Nanna Hansen og Sapran Hassna, der blev seksuelt misbrugt og udsat for vold i en plejefamilie i Skælskør.

De to piger har rejst en erstatningssag mod Slagelse Kommune, fordi de have en erstatning, fordi kommunen ikke førte tilstrækkeligt tilsyn med deres plejefamilie, hvor pleje faderen efterfølgende blev dømt for sine forbrydelser.

De to trådte frem i TV 2-dokumentaren 'Anbragt i Helvede'

Borgmester: Juraen kræver en retssag

- I denne sag, så står juraen overfor to personer, der er blevet groft forulempet. Men juraen kræver en retssag, før vi kan udbetale erstatning eller kompensation – og det er den retssag, der venter forude, siger borgmester Sten Knuth (V) til TV ØST.

Han betegner sagen som ulykkelig, men vil ikke afvise, at ansatte personer i kommunen kan have et moralsk ansvar i sagen.

- Der er ting i denne sag, hvor mange mennesker har haft et særligt ansvar. Det er også denne erkendelse, der har ført til, at vi efterfølgende har lavet fem tilsyn rundt omkring i landet, siger han.

Kommune har strammet op

Sten Knuth siger, at kommunen i dag har strammet op på en række punkter, sådan så vi ikke skulle kunne se en lignende sag i fremtiden.

- Vi har strammet op på den måde, som tilsyn fungerer på. Og nu har vi et helt andet fokus på eksempelvis kontrol med plejefamilier. Samtidig er kontakten på tværs af faggrupperne i sager, hvor vi er bekymrede, blevet bedre, siger han.

Udsat for storm på sociale medier

Slagelse Kommune og Sten Knuth er blevet udsat for hård beskydning på de sociale medier efter TV 2-dokumentaren blev sendt.

Sten Knuth er da også ked af i hvert fald en del af kritikken.

- I dokumentaren fremstod det som om, at jeg ikke ville mødes med de to piger og se dem i øjnene. Og det er altså ikke rigtigt. Jeg er mødtes med dem begge, og også med filmens instruktør. Det synes jeg, at det havde klædt dokumentarudsendelsen at nævne, siger borgmesteren.

Flere retssager på vej

Oven i Skælskør-sagen har organisationen Børns Vilkår varslet 24 nye erstatningssager mod danske kommuner - og der kan være flere sager på vej.

De mener, at en række kommuner har svigtet deres ansvar om tilsyn med anbragte børn.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App