Borgmester blev advaret om Motalavej problemer

Slagelse Kommunes borgmester Stén Knuth (V) erkender, at han allerede i december fik en mail fra en bekymret bruger af et værested ved Motalavej i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke nyt for Slagelse Kommunes borgmester Stén Knuth (V), da han i starten af ugen blev orienteret om, at brugerne på værestedet Birkehuset i Motalavejkvarteret i Korsør følte sig utrygge. Både til TV2 ØST og andre medier sagde han, at han ikke tidligere havde hørt om, at brugerne, der er psykisk sårbare, havde været udsat for chikane og overfald af en gruppe unge i området, men det var altså ikke korrekt, skriver Sjællandske.

- Jeg modtog faktisk en mail fra en bekymret bruger af Birkehuset 21. december. Og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg burde have taget henvendelsen mere alvorligt. Det skal ikke opfattes som en undskyldning, men jeg var trods alt heller ikke borgmester før 1. januar, siger han til avisen.

Overfald og røverier

Brugerne fortalte onsdag til TV2 ØST, at de har oplevet flere overfald og røverier, hvor en af dem har fået stjålet 25.000 kroner, og Slagelse Kommune tog forleden konsekvensen og besluttede at flytte Birkehuset væk fra Motalavej.

Området har specielt den seneste tid været plaget af unge ballademagere, der laver hærværk og tilsyneladende også antaster uskyldige borgere. Nytårsaften kastede de fyrværkeri efter brandvæsnet, der var ude for at slukke påsatte brande i containere, og nogle dage senere stod en af de unge drenge frem og sagde, at han var talsmand for gruppen, der kalder sig Mafia-gruppen, og som vil have politiet til at respektere dem.