Bombealarm: Forsvaret glemte bombeattrap i havn

Sportsdykkere fandt onsdag en meget stor bombe i Korsør Havn. Det viste sig dog at være en bombeattrap, glemt af en af Forsvarets specialenheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dykkere fra Forsvaret måtte onsdag eftermiddag rykke ud til den gamle færgehavn ved Halsskov ved Korsør.

Her fandt en gruppe sportsdykkere fra Korsør Frømandsklub nemlig genstande i vandet, der overbevisende mindede om en meget stor bombe.

Det bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi overfor TV ØST.

Tønder og ammuinitionskasser med antenner

Dykkerne fandt to store, blå tønder, udstyret med antenner - og med ledning forbundet til ammunitionskasser.

Fundet blev gjort på fem meters dybde, og alt var placeret sirligt på bunden, og ikke bare kastet i vandet, oplyser viceberedskabschef Søren Lundhild fra Slagelse Brand & Redning. 

- Dykkerne alarmerede straks myndighederne, og vi fik hjælp af eksperter Forsvaret, der bekræftede fundet. Først senere fandt vi ud af, at der var tale om en bombeattrap, der var blevet glemt under en øvelse, fortæller han til TV ØST.

Glemt af specialenhed

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, så har en af Forsvarets specialenheder erkendt, at de har glemt bombeattrappen under en øvelse fornylig - og samtidig lovet, at de vil samle den op igen straks i det nye år.

Både politiet og indsatslederen fra Slagelse Brand & Redning roser nu sportsdykkernes håndtering af sagen.

- De handlede helt rigtigt ved straks at trække sig tilbage, da de fandt genstandene – og ved samtidig at kunne beskrive deres fund meget præcist for os, siger Søren Lundhild.