Boligområder ryster dårligt ry af sig

Nordbyen i Slagelse og Motalavej i Korsør har været plaget af brande og uro, men nu ser det ud til, at de 2 boligområder er ved at ryste det dårlige ry af sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En placering på regeringens ghettoliste, en række brande og uro har været med til at give Nordbyen i Slagelse og Motalavej i Korsør knap så pæn omtale, men længere tids fokus på de 2 områder ser nu ud til at bære frugt.

Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Fald i antallet af brande

En evaluering bestilt af børn-, unge- og familieudvalget i Slagelse Kommune viser, at der er kommet mere ro på de 2 områder. Ifølge Sjællandske er antallet af brande faldet fra 74 i 2011 til 24 året efter, og nedgangen ser ud til at fortsætte i 2013.

Kommunen startede sidste år det tværpolitiske Projekt Ringparken og Motalavej, blandt andet fordi boligområdet i Slagelse kom med på regeringens ghettoliste 1. oktober.

Flere i gang

Udover faldet i antallet af brande er det lykkedes at få flere af beboerne i områderne i gang med arbejde eller uddannelse, fortæller Henrik Dons Christensen.

- Der har været arbejdet med 60 personer, fortæller projektleder Henrik Dons Christensen. Heraf er 39 personer kommet videre: 16 i arbejde - heraf én selvstændig, og det er beskæftigelse på ordinære vilkår, fortæller han til Sjællandske.

Projektet fortsætter

De øvrige 23 personer er startet på en uddannelse.

På baggrund af de positive resultater får projektet nu lov til at fortsætte frem til udgangen af 2014.