Bøde til slikbutik

Svinske butikker fortsætter i årevis trods påbud, bøder og politianmeldelser fra Fødevarstyrelsen. Een af de værste overtrædere er en slikbutik i Korsør

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En slikbutik i Korsør er blandt de  NI butikker i hele landet, der har modtaget flest af de såkaldte sure smileys fra Fødevarekontrollen.

Det oplyser Ekstra Bladet på baggrund af Fødevarestyrelsens oplysninger. Slikhjørnet i Korsør har ifølge Ekstra Bladet fået påbud, bøder, politianmeldelser og indskærpelser fra Fødevareregion Øst, men indehaveren skjuler kontrolrapporten for kunderne - og fortsætter salget.

Fødevarebutikker, der gang på gang sjofler hygiejnen, rengøring og papirarbejde, bliver højst ramt på pengepungen. Myndighederne kræver dem stort set aldrig lukket.

- Man kan ikke lukke en virksomhed hurtigt. Det skal være meget grove overtrædelser med fare for folkesundheden, som kan gøre, at vi tager autorisationen fra dem, forklarer Bjørn Wilander, der kontrolchef ved Fødevarestyrelsen. 

Fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet Sofie Krogh Holm medgiver, at det er et drastisk skidt at tage autorisationen fra butiksindehaverne.

- Men stribevis af sure smileys vidner jo om, at butikken ikke har lysten eller evnen til at forbedre sig. Her kan en løsning være, at myndighederne uddeler bøder og pålægger de ansvarlige at modtage professionel vejledning, som de selv kommer til at betale for. Desuden bør problem-butikkerne kontrolleres hyppigere end andre, siger hun til Ekstra Bladet.