Biltyve satte andre menneskers liv på spil under biljagt

OPDATERET: En dramatisk biljagt i Slagelse og Ringsted i nat endte først, da bilen kørte galt efter at være forsøgt stoppet med sømmåtter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 unge mænd i en stjålet bil fik i nat sat store politistyrker i aktion, da de forsøgte at undslippe politiet i en dramatisk biljagt gennem Midtsjælland.

Der var tale om en dramatisk biljagt, hvor politiet ikke tøver med at kalde de 2 unge mænds kørsel for vanvittig. Angiveligt blev flere menneskers liv bragt i fare undervejs - blandt andet måtte politifolk springe for livet, for at undgå at blive påkørt under flugten.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Genkendte stjålen bil

Politiet genkendte den stjålne Opel Vectra på Rådhuspladsen i Slagelse kørt før midnat, og så startede jagten, der kom til at fortsætte i næsten en time.

I første omgang forsøgte føreren af bilen i høj fart at køre fra politiet ved hastige manøvrer gennem Slagelse midtby på vej mod Vestmotorvejen, hvor han kørte mod Ringsted. Her kørte han med en hale af politibiler efter sig af motorvejen, og fortsatte retur mod Sorø.

På Tuelsø rasteplads lykkedes det den 24-årige at komme ad en bagvej mod Sorø, og stadig forfulgt af politiet fortsatte kørslen mod Fuglebjerg og mod Dalmose.

Kørte over sømmåtter - og fortsatte

Ved rundkørselen ved Harrested havde politiet lagt sømmåtter ud, men Opelen fortsatte mod Slagelse på punkterede dæk. Først på Kierullfsvej standsede bilen, som kilede sig fast mellem en granitpille og en lysstander, og her blev de to mænd anholdt.

Bilen blev kørt af en 24-årig mand fra Helsingør, mens en 26-årig mand fra Slagelse sad på passagersædet.
 
Var påvirket af stoffer

Den 24-årige fører havde ikke noget kørekort, men var til gengæld påvirket af stoffer.

Politiets jurister har onsdag eftermiddag besluttet at de to mænd ikke skal fremstilles i grundlovsforhør. Det betyder at de løslades igen i løbet af dagen.