Billedeserie: Sunket kutter hævet efter 9 måneder på bunden

En kutter, der sank natten til juleaften sidste år i Korsør Lystbådehavn, blev hævet i sidste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele 9 måneder har en kutter ligget på bunden af Korsør Lystbådehavn efter, at den sank natten til juleaftensdag sidste år. Først i sidste uge blev den hævet og hugget op.

- Årsagen til at kutteren sank kan være, at en pumpe ombord var gået i stykker, og derfor ikke har pumpet vand ud af kutteren, fortæller havnefoged Hans Jørgen Assertoft, Korsør Lystbådehavn.

Han fortæller, at der var tale om en trækutter – og at de ofte er en smule utætte, hvorfor der løbende skal pumpes vand ud.

- Jeg opdagede, at den lå på bunden juleaftensmorgen. Jeg kontaktede ejeren, da det er hans ansvar, fortæller han.

Men årsagen til, at der så er gået ni måneder før kutteren er blev hævet er, ifølge Hans Jørgen Assertoft, at det er en bekostelig affære – og at der har været flere mulige bjærgningsfirmaer i spil til hævningen. Det koster  et sted under 100.000 kroner

- Der har været en del frem og tilbage omkring det økonomiske i denne sag, som vi skulle have styr på først, fortællet han.

Det er en sjældenhed

Hans Jørgen Assertoft oplyser, at det er meget sjældent, at kuttere eller lystbåde synker.

- I det konkrete tilfælde var der tale om et ombygget erhvervsfartøj af træ – og lige netop disse kræver rigtig meget vedligeholdelse – og derfor er der en større risiko for, at de kan synke, når de ligger i havn. Derfor har vi siden fået indført i vores havneregulativ, at vi nu kan afvise ombygede erhvervsfartøjer, som er blevet lavet om til lystbåde, fortæller han.

En anden kutter sank også i Korsør Lystbådehavn i løbet af sommeren. Hans Jørgen Assertoft ved endnu ikke, hvornår den bliver hævet.