Betjent undersøges for at sammenligne beboere med rotter ved Stram Kurs-demonstration

En betjent fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bliver undersøgt for at have sammenlignet beboere i Ringparken i Slagelse med rotter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En betjent fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bliver undersøgt for at have sammenlignet beboere i Ringparken med rotter ved en Stram Kurs-demonstration i boligbyggeriet i Slagelse.

Det skriver Ekstra Bladet.

I sidste weekend demonstrerede Stram Kurs flere steder på Sjælland, og partiet med Rasmus Paludan i spidsen demonstrerede blandt andet i Ringparken i Slagelse.

Stram Kurs sendte live fra demonstrationen og optagelserne, der fortsat ligger på Facebook, viser, at en betjent her sammenligner beboere fra Ringparken med rotter.

- Det er lige som en kloak, hvis du går derned, så kommer rotterne op af brøndene, og så kan vi ikke styre det, vi kan ikke styre det, for de kan løbe alle vegne, siger han.

Sydsjællands og Lolland Falsters Politi skriver i en mail, at sagen nu bliver undersøgt.

- Vi kan oplyse, at vi ser på sagen med stor alvor. Vi har oversendt sagen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) og har derfor ikke yderligere kommentarer, skriver kommunikationskonsulent Suzanne Wittrock. 

12 anholdt ved demonstration

I sidste weekend demonstrerede Rasmus Paludan i Skælskør, Korsør og i Slagelse. Både lørdag og søndag opstod der tumult i Korsør, hvilket søndag resulterede i, at op mod 100 politifolk blev indsat i Korsør.

Her blev fremmødte moddemonstranter presset tilbage af politiets køretøjer, og der blev angiveligt brugt knipler for at holde dem væk fra Rasmus Paludan.

Artiklen fortsætter under videoen.

I alt blev 12 personer anholdt ved demonstrationen i Korsør sidste søndag.

- Jeg har ikke viden om brug af knipler, men jeg kan sige, at der undervejs i demonstrationen er kastet ting mod politiet, og at der er blevet affyret kanonslag i området. Derfor er et antal personer også blevet anholdt, sagde politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver til TV2 ØST.

I alt blev 12 personer anholdt ved demonstrationen i Korsør søndag.

Ingen kom noget til ved uroen.

Det har lørdag formiddag ikke været muligt for TV2 ØST at få en kommentar fra politiet om sagen fra Ringparken.