¨

Beruset mand kørte galt - stjal ny bil tre timer senere og kørte galt igen

Politiet afventer stadig svar på blodprøverne, som kan vise, om manden var påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer. Foto: René Lind

En 25-årig mand fra Slagelse var onsdag involveret i to trafikulykker. Nu er han sigtet for spritkørsel.

Det sker sjældent, at en person er involveret i to trafikuheld på samme dag. Især når uheldene sker med under tre timers mellemrum.

Men det var alligevel tilfældet for en 25-årig mand fra Slagelse, der onsdag var indblandet i to trafikuheld.

Han kører ind i en anden bil, som holder for rødt lys

Tom Stysiek, politikommissær ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Det første uheld skete klokken 15.08 på Ørslevvej ved Rude øst for Skælskør, hvor manden mistede herredømmet over sin bil og ramte et træ i venstre side af kørebanen, så bilen væltede om på taget.

- Der kommer både politi og ambulance til stedet for at sikre, at han ikke er kommet til skade. Politiet vurderer på stedet, at han er spirituspåvirket, og derfor bliver han anholdt og sigtet for spirituskørsel på stedet, siger Tom Stysiek, politikommissær ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Manden blev herefter taget med til Slagelse Sygehus, hvor han blev løsladt igen klokken 18.02, efter han fik taget en blodprøve.

Den 25-årige mand var dog ikke færdig med at køre bil. For på vej ud af sygehuset fandt han ifølge politiet et par bilnøgler, som en tilfældig person havde tabt.

Ramte anden bil ved lyskryds

I stedet for at aflevere dem til ejermanden, gik den 25-årige umiddelbart ud på parkeringspladsen ved sygehuset, hvor han stjal bilen, som nøglerne passede til, og forsvandt fra stedet.

- Han kører måske under en kilometer til krydset ved Ingemannsvej og Parkvej i Slagelse, hvor han kører ind i en anden bil, som holder for rødt lys, og han flygter straks fra stedet, siger Tom Stysiek.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den 25-årige kom ikke alvorligt til skade ved de to trafikuheld. Foto: René Lind

Flere vidner på stedet forklarede til politiet, at de så en hvid varebil komme med høj hastighed ad Ingemannsvej og i krydset kørte den ind i en anden bil med påhængsvogn, som ventede for rødt.

Føreren af den anden bil, en 38-årig mand fra Slagelse, kom ifølge politiet ikke noget til, men den 25-årige forsøgte at stikke af. Et vidne fulgte dog efter ham og tilbageholdt ham, indtil politiet ankom.

- Men politiet er fremme, og han bliver anholdt under 100 meter fra stedet, tilføjer Tom Stysiek.

Derfor blev der igen taget en blodprøve for at afgøre, om den 25-årige var påvirket af stoffer eller alkohol. Han blev taget med til politistationen i Næstved, og han er fortsat anholdt.

- Han vil blive sigtet for to gange kørsel i spirituspåvirket tilstand, to gange kørsel uden kørekort og for brugstyveri af køretøj, siger Tom Stysiek.

Fraråder 25-årig at køre bil igen

Burde politiet ikke have holdt på ham, mens han stadig var beruset?

- Nu er det sådan, at hvis vi skulle anholde alle, der ikke er i stand til at køre bil, så ville vi have fyldt cellerne op. Når man er i stand til at klare sig selv, så bliver man løsladt, svarer Tom Stysiek og fortsætter:

Tænk, hvor mange vi skulle anholde lørdag nat oppe i byen for at forebygge, at de ikke skulle køer bil

Tom Stysiek, politikommissær ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

- Vi må ikke tilbageholde folk uden en gyldig grund. Vi skal have betingelserne for en anholdelse opfyldt, og det vil de ikke være, når vi har afviklet vores med en blodprøve. Tænk, hvor mange vi skulle anholde lørdag nat oppe i byen for at forebygge, at de ikke skulle køre bil – så kunne vi tage hele diskoteket, og tro mig, vi ville ikke være populære.

Politiet afventer stadig svar på blodprøverne, som kan vise, om manden var påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer. Imens håber politiet, at manden holder sig til den offentlige transport.

- Jeg vil i hvert fald ikke råde ham til at køre bil igen, fordi det går ikke godt, siger Tom Stysiek.

Den 25-årige kom ikke alvorligt til skade ved de to trafikuheld.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App