¨

Beboere på Agersø vil af med præsten

Foto: TV ØST

Flertallet af øens beboerne vil nu have præsten fjernet. Ifølge præsten vender beboerne hende ryggen på grund af hendes seksualitet, men det afviser Menighedsrådet.

Julefreden er så småt ved at sænke sig, men ikke på Agersø. Beboerne på øen vil boykotte præstens julegudstjeneste i morgen.

Der er nemlig stor utilfredshed med præsten. For få fjernet præsten har Menighedsrådet lavet en underskriftindsamling, hvor 2/3 af øens beboere har skrevet under.

- Det er hendes opførsel overfor alle andre. Hendes manglende situationsfornemmelse og manglende samarbejde. Der kan ikke komme en dialog. Alt bliver henvist til, at det skal gå gennem provsten, siger Leif Nikolajsen, der er næstformand i Agersø Menighedsråd.

Ifølge præsten handler det om ikke om hendes manglende samarbejde, men om et 20 år gamle klip på internettet, hvor hun slår fast, at hun er homoseksuel og sadomasochist.

Men næstformanden i Menighedsrådet afviser dog at underskriftindsamlingen skulle have noget med præstens seksualitet at gøre.

På øen, hvor de fleste har set klippet er meningerne delte.

- Det er jo en privatsag. Det tager jeg mig ikke af, siger Kirsten Rasmussen.

- Jeg har ikke noget imod den slags mennesker, men de kunne godt holde det lidt mere for dem selv. Det kan ikke harmonere med hendes arbejde som præst, siger Erik Møller.

Men i præstegården er holdningen en anden.

- Det er fuldt ud lovligt at være sadomasochist. Det er et 20 år gammelt klip, der overhovedet ikke har noget at gøre med min jobsituation som præst, siger Ingrid Marten Monsen, der er præst på Agersø,

Men i menighedsrådet er ønsket klart.

- At vi får en ny præst, fordi det er uholdbart det her. Hun splitter øen fuldstændig ad. Hun skulle jo været et samlingspunkt, og en man kunne se lidt op til, siger Leif Nikolajsen, næstformand i Agersø Menighedsråd.

Beboernes klage er sendt til biskoppen, der skal afgøre sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App