Ballade om parkeringsregler

Samme parkeringsplads men forskellige regler. Sådan er situationen i på en parkeringsplads i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

650 kroner kostede det Mette Schmidt Jørgensen at parkere i Træskogaarden i fredags. Hun parkerede efter klokken seks om aftenen.


Ifølge de kommunale skilte, der står ved indkørslen, behøver man ikke stille parkeringsskiven efter 18.00. Mette Schmidt Jørgensen kørte derfor ind og parkerede, hvorefter hun gik ind for at arbejde.


Da hun kom ud, lå der er en hilsen fra Q-Park’s parkeringsvagt, som arbejder for en privat virksomhed, der ejer de sidste to rækker på parkeringspladsen.


- Jeg kom herned omkring kvart over seks. Så derfor tænkte jeg, at jeg ikke behøvede og stille min p-skive. Men jeg blev klogere, da jeg kom lidt længere frem


Kører man cirka 30 meter længere frem, møder man nemlig et nyt parkeringsskilt.


Her er der også parkering tilladt i tre timer, som der er i den anden del af parkeringspladsen. Den eneste forskel er, at der oppe til venstre står at det er mandag til søndag fra 00-24. Så her skal p-skiven stilles altid, siger Mette Schmidt Jørgensen.


Regler i strid med kommunal overenskomstDet er virksomheden Apostrof Gruppen, der laver reglerne på den private del af parkeringspladsen.


Men det er I strid med kommunale regler at opdele pladsen på den måde.


Kommunen har derfor indenfor de sidste 14 dage bedt virksomheden om at lave om på skiltene.


- Hvis ikke interessenterne kan forstå det, så må vi jo fra kommunens side gå ind og synliggøre det område, hvor man kan få parkeringsbøde, siger Henrik Brodersen (O), næstformand i teknik og miljøudvalget, i Slagelse Kommune


Han mener, at skiltningen er problematisk.


- Det er blevet en pengemaskine, og det er ikke længere et spørgsmål om parkeringsregulering, så jeg er rigtig vred over det, siger Henrik Brodersen (O)


Klager over afgiftenMette Schmidt Jørgensen har klaget over afgiften. Men hun betaler, hvis ikke hun får medhold.


Jeg burde jo have læst skiltene, men det synes jeg også, jeg gjorde, da jeg kørte ind på parkeringspladsen. Men jeg tjekkede så bare ikke længere fremme ved de sorte skilte her. Jeg bliver sgu lidt sur, for jeg synes de er misvisende.


Apostrof Gruppen udtaler til TV2 ØST, at de i øjeblikket er i dialog med Slagelse Kommune om reglerne for parkering på pladsen.