¨

Avisbud reddede naboer til dødsbrand

Foto: TV ØST

Et avisbud blev dagens mand i Korsør, da han først opdagede en alvorlig brand, og derefter reddede naboerne ud.

Det var Mikael Kaplan, det faste avisbud på strækningen, der først undrede sig over en mærkelig røglugt i området, og siden så røg komme op af taget fra en bygning i komplekset. 

- Jeg kan lugte, der lugter brandt, og så får jeg øje på, at der kommer noget røg oppe ved tagryggen, siger Mikael Kaplan.

Han tilkalder brandvæsnet og begynder at vække beboerne i ejendommen, så de kan blive reddet ud af den brandende bygning. En gerning som har givet ham heltestatus blandt beboerne.

- Det er fantastisk, hvad kunne der ikke være sket, hvis der var gået et par timer, siger Randi Hansen, som bor i ejendommen.

LÆS OGSÅ: 47-årig død efter brand

Beboeren i den brandende lejlighed døde efterfølgende af røgforgiftning, men det kunne have gået meget værre, lyder det fra politiet, som roser Mikael Kaplans indsats.

- Han har helt sikkert forhindret branden i at udvikle sig yderligere og sikret, at der ikke var flere, der kom til skade, siger politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kurt G. Nielsen.

Men spørger man avisbudet selv, så mener han ikke, at der er tale om en heltegerning.

- Det er jo et eller andet sted sund fornuft, det bliver man ikke helt af ikke i min verden, siger Mikael Kaplan.

Branden opstod i bygningen, da et tændt komfur satte ild til noget tøj i køkkenet. En 47-årig mand omkom ved branden som følge af røgforgiftning.

07:04 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App