Autoværksteder i krig

De autoriserede værksteder i Slagelse advarer kunderne mod de uafhængige værksteder i en annonce i avisen. De beskylder blandt andet de uafhængige værksteder for at begå fejl og for at øve sig på kundernes biler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I annoncen, som er trykt i flere aviser, skriver de autoriserede værksteder blandt andet følgende om fordelen ved at vælge deres værksteder:

"Du skal ikke betale for, at vi øver os"

"Rigtige faguddannede og specialiserede mekanikere"

"Undgå risiko for bøvl ved fejlreparationer, og spild af penge, fordi en reparation under krævede faglige standard tager for lang tid. Tid er jo også penge ..."

Det er altsammen noget, som de autoriserede værksteder mener, at man som forbruger får hos dem - og altså ikke hos de uafhængige værksteder. I Sønderup lidt uden for Slagelse er mekaniker og indehaver af Grønbech Biler Henrik Grønbech skuffet over kollegaerne fra Slagelse.

- Jeg synes faktisk, at de snyder kunderne, når de kommer med sådan nogle påstande. Det har ikke noget på sig. Men jeg synes også, at det siger mere om dem, end det siger om os, siger Henrik Grønbech.

Torben Kjerulff, som er en af bilforhandlerne, ser annoncen som et led i konkurrencen om kunderne.

- Jeg synes, at det er reelt, og at vi snakker rent ud af posen, så kunderne kan forstå det. Det er op til kunderne, om de vil vælge et uautoriseret værksted, men de skal bare kende konsekvenserne, hvis de gør det, siger han.

Det er ikke første gang, at CAD, som er brancheforening for 1700 uafhængige værksteder i Danmark, har set en annonce som den i Slagelse.

- I løbet af det seneste halve år har vi set en række eksempler på smædekampagner flere steder i Jylland. Det er kampagner, som kun er med til at skabe forvirring og mistillid til de frie værksteder, siger direktør i CAD Erik Rasmussen.

Henrik Grønbech tager dog beskyldningerne i annoncen med ro.

- Jeg synes, at deres angreb på os er fejlagtigt. De burde i stedet lytte til, hvad deres kunder gerne vil have og så handle ud fra det i stedet for at gå efter os, siger Henrik Grønbech.

Se mere om sagen i vores udsendelse klokken 19.30. Her spørger vi blandt andet FDM, hvad de siger de autoriserede værksteders annonce.