Andelskassen J.A.K. kan blive reddet

Den kuldsejlede andelskasse, der blev lukket af Finanstilsynet, står nu overfor en mulighed redning. En investor kan overtage sammen med tidligere andelshavere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er gode muligheder for, at Andelskassen J.A.K. i Slagelse kan blive overtaget af en investor i samarbejde med tidligere andelshavere. Således at medarbejdere og filialer sikres.

Det siger Jørn Melchior Nielsen, tidligere bestyrelsesmedlem i den kuldsejlede andelskasse, der blev lukket af Finanstilsynet og overdraget til statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet, som nu vil sælge den til højest bydende.

Det skriver Sjællandske.

Jørn Melchior Nielsen er i dag talsperson for Red Andelskassen JAK, der søger opbakning blandt de tidligere andelshavere til at få købt pengeinstituttet tilbage fra Finansiel Stabilitet. Han oplyser, at der er skaffet mange millioner kroner på den måde.

Melchior Nielsen mener, at Finansiel Stabilitet fik overdraget andelskassen på en måde, hvor Finanstilsynet direkte modarbejdede en privat løsning med medvirken fra den københavnske investor Jens Kindberg.

Kindberg er stadig parat med millioner, og han er villig til kun at ville have stemmeret på 10 procent.

Det skal ske, for at undgå, at Finanstilsynet skal godkende køberen.