¨

Ældre får kun gjort rent hver tredje uge

Foto: TV ØST

Mange ældre må nøjes med at få gjort rent hver tredje uge, viser en ny undersøgelse fra Ældre Sagen. I Region Sjælland gælder det i halvdelen af kommunerne.

69-årige Svend Lyst fra Slagelse døjer med slidgigt og en diskusprolaps og så har han haft en blodprop. Så han har hårdt brug for hjælp til rengøring.

- Derfor kan man godt sidde at blive lidt bitter, når de sparer alting væk, siger Svend Lyst om Slagelse Kommune, der for knap to år siden valgte at skære rengøringshjælpen ned fra hver anden til hver tredje uge.

Svend Lyst ville ikke finde sig i dårligere service, så han valgte selv at spæde til og få et privat firma til at gøre rent.

Ifølge den tidligere borgmester i Slagelse er det økonomien, der gør at de ældre kun får gjort rent hver tredje uge.

- Vi var nødt til at finde steder at spare. Vi var mange, der syntes, at det var det sidste sted, man skulle ramme. Men man besluttede altså at gå ind og sige rengøring hver tredje uge, siger Jens Jørgensen (V), der er medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget i Slagelse Kommune.

Svend Lyst er godt tilfreds med det private firma, der nu ordner hans lejlighed. Men han håber for sine ældre medborgere, at Slagelse Kommune vil opgradere rengøringen igen.

- Jeg synes, det er noget svineri. Det kan man ikke gøre over for den ældre generation. Det bryder jeg mig ikke om, erklærer Svend Lyst.

Slagelse Kommune understreger, at ældre med særligt behov kan blive visiteret til ekstra rengøring.

I den øvrige halvdel af de adspurgte kommuner i Region Sjælland får de ældre gjort rent hver 14. dag.

01:58 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App