Advokat i Emile Meng-sagen: Det er umuligt ikke at drage en sammenhæng

Bistandsadvokat i Emilie Meng-sagen mener, politiet i sagen om den bortførte 13-årige pige bør vende alle sten i den uopklarede drabssag fra 2016.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sagen om den 13-årige pige, der i weekenden blev bortført og udsat for krænkelser, bør få politiet til at se på Emilie Meng-sagen fra 2016.

Det mener Mai-Brit Storm Thygesen, der er bistandsadvokat for Emilie Mengs mor, i sagen om drabet på den 17-årige pige fra Korsør.

quote Det er klart, når det er sket, som det er sket, for den unge 13-årige pige, så har det sat utrolig mange tanker i gang om Emilie Meng-sagen

Mai-Brit Storm Thygesen, bistandsadvokat

- Det er klart, når en ung 13-årig pige bliver fjernet fra gaden på den måde, som det skulle være sket her – så er det jeg tænker på Emilie Meng-sagen, fordi der skete på en eller anden måde det samme, siger hun og tilføjer:

- Når det her sker, så er det helt åbenbart, at der er så mange sammenhænge – også en geografisk sammenhæng – at alle sten bør vendes i forhold til Emilie-sagen.

Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag
Læs også
Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

Den 13-årige pige blev i weekenden bortført på vej hjem fra sin avisrute til Kirkerup på det vestlige Sjælland, cirka 20 kilometer fra Korsør, hvor hun søndag blev fundet i live.

Under dagens grundlovsforhør kom det frem, at pigen foruden at være blevet frihedsberøvet er blevet udsat for både vold, trusler og krænkelser.

Bør undersøge sammenhæng

Emilie Meng forsvandt 10. juli 2016 tidligt om morgen på vejen hjem fra en bytur. Hun blev den 24. december samme år fundet dræbt i en sø ved Borup – men vedkommende, der slog Emilie Meng ihjel, er aldrig fundet.

Politiets efterforskning dengang er efterfølgende blevet mødt af massiv kritik.

- Det er klart, når det er sket, som det er sket, for den unge 13-årige pige, så har det sat utroligt mange tanker i gang om Emilie Meng-sagen, og den efterforskning der var dengang – og de mangler, der var ved den efterforskning, forklarer Mai-Brit Storm Thygesen og tilføjer:

Læs også
32-årigs Facebook-profil er lukket ned
Læs også
32-årigs Facebook-profil er lukket ned

- Det er fantastisk, politiet har gjort alt det, de skulle i den her sag. Men det gør også bare, at jeg tænker – alt det, der blev gjort her – det var alt det, som ikke blev gjort dengang i Emiles (Meng, red.) sag.

Hun finder det oplagt, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu undersøger, om der kan være en sammenhæng mellem de to sager.

- Som bistandsadvokat for Emilie Mengs mor – har jeg altid haft, ligesom hun har – en forhåbning om, at man finder den, der dræbte Emilie (Meng, red.) og det håb er aldrig slukket hos nogen af os. Og det er klart, er der noget i den her sag, som kan føre til en opklaring af Emilie Meng-sagen – så vil det gøre mig rigtig glad.

Læs også
Berørt stedfar takker for hjælpen og kommer med appel
Læs også
Berørt stedfar takker for hjælpen og kommer med appel

Ifølge specialanklager Susanne Bluhm vil det være naturligt, at politiet kigger ind i lignende sager. Det fortæller hun til TV2 ØST:

- Når man efterforsker en sag af den her karakter, er det naturligt at kigge på, om der kan være andre uopklarede sager, der kan sættes i relation til gerningsmanden – det er selvfølgelig noget – ligesom i andre sager – der indgår i politiets overvejelser.


Nyhedsoverblik