¨

89-årig lagt i seng med brækket ben efter påkørsel

Foto: TV ØST

Den 9. juli blev en 89-årig beboer kørt ned af en medarbejder på et plejecenter i Slagelse. Uheldet blev ikke anmeldt til politiet.

For lidt over to uger siden blev den 89-årige beboer Svend Aage Larsen påkørt af en ansat fra Plejecenter Alliancehaven i Slagelse, men ifølge en kilde, som Sjællandske har talt med, fandt ingen det nødvendigt at tilkalde politiet, og den ældre mand, som senere viste sig at have brækket benet, blev i stedet lagt i seng. Det skriver avisen.

Uheldet fandt sted den 9. juli på plejecentrets parkeringsplads, hvor en medarbejder ved en fejl overså den 89-årige mand, da hun bakkede ud i sin bil.

- Rollatoren var helt smadret, og Svend Aage blev også ramt, siger kilden.

Blev indlagt dagen efter

Dagen efter blev den 89-årige indlagt på Slagelse Sygehus, og efter undersøgelse konstaterede lægerne, at han havde brækket benet  under påkørslen.

- Jeg synes det er skrækkeligt, at de ikke har opdaget noget, men bare har lagt ham i seng. Han må da have haft smerter, tænker jeg, siger kilden, som har været nabo til Svend Aaage Larsen, og fortsætter:

- Og hvorfor tilkaldte de ansvarlige på plejecentret dog ikke politiet? Det er da det almindelige at gøre, når nogen er blevet kørt ned.

Ikke nødvendigt i den konkrete situation

Sjællandske har forsøgt at få kontakt til plejecentret, men er siden blevet henvist til Marianne Kristensen, som er Slagelse Kommunes overordnede ældrechef, der ikke har noget konkret svar på, hvorfor sagen ikke blev meldt til politiet.

Burde det ikke have været anmeldt, blandt andet af hensyn til de efterfølgende forsikringsspørgsmål, som kan opstå?

- Joeh, men det er noget, vi gør i samarbejde med borgeren og dennes pårørende, og vurderingen må have været, at det ikke var nødvendigt i den konkrete situation, siger Marianne Kristensen blandt andet til avisen.

Svend Aage Larsen døde, ifølge Sjællandske, to uger efter indlæggelsen af en lungebetændelse. Det fortæller en tidligere hustru til den 89-årige.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App